Здравствене књижице са бар-кодом

Питање:
Помаже Бог, Јуче сам код једног пријатеља видео нову здравствену књижицу са бар кодом и оном плочицом као на картици за мобилни. Ја имам четворо деце, три средњошколца и једног студента, па ме интересује шта је са правом на избор кад су у питању здравствене књижице, пошто знам да то право постоји код личних карата Молим вас за савет, шта да радимо? С поштовањем, збогом.
Раша


Одговор:
Драги Рашо, Црква учи да се ствари и разни предмети могу употребљавати на добро или на лоше. Није ствар до предмета, већ до онога ко га употребљава, како и за шта га употребљава? Како и за шта служе бар кодови и „паметне картице”, ја не знам поуздано, а у Цркви немамо никакву службу која би се тиме бавила. О томе је већ много писано, али таква питања треба слати државним установама а не свештеницима.
Оно што Црква учи и зна јесте, да наше тело, као и душа, припада Богу. Оно треба да буде храм Духа Светога. Шта ће ко носити у џепу, у то не залазимо. А што се тиче самог тела, на храм не треба качити нити у њега уграђивати разне људске измишљотине. Толико ти могу рећи поуздано. За сва друга питања у вези бар кодова и „паметних картица”, треба се обраћати онима који су за њих надлежни.
Од Бога вам свако добро жели, о. Срба

Comments are closed.