Зашто ми не иде у животу

Питање:
Благословите часни оци. Питао бих вас, шта се то дешава са мном. Постим, Богу се молим, идем у Цркву, али немам посла, не да ми се ништа тако рећи на материјалном плану порадити. Имам 24 године. Без посла сам. Оженио бих се, имам и девојку али не видим од чега би живели.
У нади да ћете ме посаветовати.
Поздрав.
Славко


Одговор:
Бог те благословио драги Славко! У цркви се зарађује Царство Небеско а не оно земаљско. Дошла су та времена која скидају вео лажи објављивања «раја на земљи» – тог отрова са којим су нас деценијама торвали не би ли нас како удаљили од Бога и Његовог Закона. Да, заиста тог економског и матерјалног благостања нема. Што је најжалосније, све га више немају они који су га у крви и злу градили, т.ј. уређивали принципе благоденства на земљи. А они који су занли да су овде привремено нису ни очекивали тај рај али су благодаћу Божијом ипак нешто имали. Ваља да кажемо да се Господ није много бавио «финасијама» и зато је одбио да дели имање када су га на то позвалa она евангелска браћа – ако се сећате тог догађаја из Новог Завета? Ја ипак мислим да Он вама даје! Одевени сте, имате храну и дом, као и могућности на савремену комуникацију, а Господ ни то није имао, него се као највећи туђин потуцао по камену и трњацима оне Свете Земље, чију су земљу натопили крвљу Његових пророка и праведника.
Молите се Богу и живите при Заједници – Цркви, и све ће вам се «придодати оно што вам је потребно». Немојте много да «тргујете» са Богом него продужите искрен и частан живот једног хришћанина.! Ваш
оЉубо

Comments are closed.