Заједничка гробница

Питање:
Помоз Бог оче! Пошто имамо заједничку гробницу, бројна родбина. Отац је дошао на идеју да да се узме нови плац да би се саградила гробница само за нашу фамилију. Међутим сада је дошло до негодовања родбине за покретање тога плана. Мене су мало дирнула та реаговања па са мислио да вас питам шта ви мислите о томе дали је у реду по црквеном питању да се тако нешто уради. Са поздравом ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ.
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Унеким нашим крајевима су заступљене заједничке гробнице које су у ствари одраз заједништва које је некад владало међу припадницима једне породице, па и после смрти су желели да буду “ближи”. То не значи да тамо где се људи сахрањују поједниачно нема те блискости, све зависи од краја до краја.
Не видим да је погрешно што твој отац жели да сагради нову гробницу, али због мира у породици, најбоље је да позовете вашег надлежног свештеника и да са њим попричате, јер он сигурно може да помогне да наставите да живите у слози као и до сада. Нека Господ подари твојој породици разум и да пребродите тренутне несугласице, С поштовњем
о. Драган

Comments are closed.