Vrhovni sud Rusije zabranio delovanje Jehovinih svedoka i zaplenio im imovinu

  Vrhovni sud Rusije ocenio je da se „Upravni centar Jehovinih svedoka u Rusiji“ bavi „ekstremističkim aktivnostima“ i zabranio njegovo delovanje.

Sud je naložio zatvaranje „Upravnog centra“ i 395 lokalnih sedišta Jehovinih svedoka, kao i zaplenu njihove imovine.

Zvaničnik Ministarstva pravde Svetlana Borisova ocenila je na sudu da Jehovini svedoci predstavljaju „pretnju pravima građana, javnom redu i bezbednosti“.

Sudovi širom Rusije proglasili su ekstremističkim 95 brošura Jehovinih svedoka, kao i osam regionalnih organizacija te organizacije.

Procenjuje se da Jehovini svedoci u Rusiji imaju preko 170.000 članova.

 

Izvor: http://fakti.org/rossiya/vrhovni-sud-rusije-zabranio-delovanje-jehovinih-svedoka-i-zaplenio-im-imovinu

10 komentar(a)

 1. Bez velikog iskustva u borbi sa zlom,teško je zlo prepoznati.ono se umotava u šarene laže,lepu spoljnu manifestaciju…lepeza podvala je ogromna.trebalo bi se Bogu moliti da pokaže istinu i razobliči laž.tad se nekim dešavanjima nama jasno prikaže istina.,.jehovi svedoci su zavedeni kao i mnoštvo drugih nesrećnika koji tumaraju po zemaljskoj kugli tražeći istinu,.a ona je samo u jednoj svetoj i Apostolskoj crkvi ,pravoslavnoj.

 2. pravoslavni

  Rusijo naša sestro samo jačaj i satri
  svo zlo jer ti si zaštitnik pravoslavlja…pa ko će ako ne braća rusi čvrsto u veri stoj a ne da smo niti topli niti hladni ni studen ni vruć jer izbljuvaću te iz usta svojih govori Gospod…

 3. Igor Poč

  Hristos posredi nas!
  Ajde to je u Rusiji. A kod nas u Srbiji… Pa, kako da se borimo protiv jeresi kada se jeretičke grupe nazivaju ,,crkvama“, posle kritskog sabora? Da li je to bio sabor uopšte?
  Srbi prvo trebaju da se nauče veri da bi uopšte mogli da se suprotstave sektašima. Ako niste ,,potkovani“ u Veri, obrlatiće vas. U opasnosti ste. Misionarite i razobličujte kada god možete. Moramo tako jer u Srbiji sigurno neće zakonski ukidati sektaše. Bilo koje.

 4. Može biti prinče Miškine…Može biti a i ne mora da znači….Zna Gospod dal’ jeste ili nije ispunjen zakon …..To je dovoljno….Šta se mi imamo oko toga pitati…..Ispunjavajte i dalje pa ćete ispuniti ….Ako Bog da…..Svako dobro u Gospodu

 5. Princ Mishkin

  Ruski Sud je sve to zabranio:“Jehovine svedoke, abortuse, travestite i slicne, „Saurenovo oko“….I dolare americke…I da li je reseno pitanje Zakona Bozijeg? Divno, ja npr. javno korim Jehove svedoke kad me jure na ulici, sklanjam se od voajera I bezim od egzibicionista, zivim kao monah, poslednji ustedjeni dolar sam izgubio na berzi zbog politike Trumpa I takodje se pitam da li sam ispunio Zakon Boziji? Ruska Duma I Ja, Ja ili Ruska Duma!!!!!

 6. Branislav

  Tako to radi prava država…Rusija iznad svih !

 7. Tako i treba. Sada samo još da osude, ukinu i proteraju sve ostale sekte i jeresi, i da se narod više ne truje nonadahnjuje Istinom Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve – Pravoslavne.

 8. I najveću prevaru u istoriji- Darvinovu teoriju pretvaranja žabe u princa treba zabraniti.

 9. Nesumnjivo,oni jesu sekta.Međutim zakonske zabrane nisu rješenje.Penalizacije,sankcije kao npr. smrtna kazna pokazala se nedjelotvornom u pogledu počinitelja najtežih djela,a pogotovu zakonsko određivanja vjeroispovijesti.To može imati suprotan efekt od onoga što se želi postići.Narod treba učiti pravoj vjeri,vjeri pravoslavnoj.U tom smislu svaki pojedinac je pozvan i odgovoran da svojim znanjem propovijeda i na terenu razobličava pripadnike te i svih drugih sekti.Na ovom cijenjenom sajtu ima dovoljno o tome materijala,samo šta današnji ljudi „nemaju vremena“ za ovakova štiva….

 10. pisac pisac

  Nevolim nauku Jehovljevih svjedoka, ali mislim da ih odluka suda neće zaustaviti, već izazvati kotra efekt kod pripadnika ove pseudohrišćanske zajednice.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *