NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Sveštenstvo i monaštvo » Vrata, na koja sam kucao, ostala zatvorena

Vrata, na koja sam kucao, ostala zatvorena

Pitanje:
Pomaže Bog! ! koliko sam primetio, odgovori koje ste davali, su bili, bar po mom mišljenju, po volji Božijoj, iskreni i puni ljubavi i pažnje da se pomogne onima kojima je potrebno. Shodno tome, nade polažem u vaš odgovor.
Radi se o mojoj velikoj želji da upišem bogoslovski fakultet, a kako imam treći stepen mašinske škole, to je nemoguće. Tehnički mi je sve jasno, ali sa druge strane, da li se samo uzimaju u obzir papiri koji ne govore sve o nama, ni kakavi smo ljudi, ni našu veru u Boga, ni na kom smo intelektualnom nivou, a sa druge strane gleda se, po nekom šablonu, u završenu školu, kao uslov za konkurisanje. Moju istinsku ljubav prema Gospodu Bogu, i njegovo prisustvo u mom životu, hteo sam da pretočim u iskreno služenje drugima, a sve na slavu Božiju.
Zašto su vrata, na koja sam kucao ostala zatvorena? ? ? Da li mi preostaje da se kajem celog zivota
Vitomir


Odgovor:
Bog ti pomogo Vitomire, Pitanje koji si postavio trebalo bi da bude upućeno dekanatu Bogoslovskog fakulteta jer oni o tome odlučuju. To što ti na papiru nemaš dovoljno srednjeg obrazovanja za upis na naš fakultet ne znači da trebaš da gubiš volju ili kako ti kažeš da se kaješ celoga života. Kao prvo probaj da završiš i taj četvrti stepen, možeš i vanredno i onda preko tvog nadležnog sveštenika podnesi molbu za upis na Bogoslovski fakultet. Ako imaš želju i volju da završiš teologiju koja nije ni malo laka pa završi i tu jednu godinu srednje škole i kreni da ispunjavaš tvoj san. Neka te Gospod Svemogući urazumi i podari snage da uspeš u tvojoj nameri. S poštovanjem
o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *