НАСЛОВНА » Не дамо светиње » Владика Методије се опоравља на ВМА од последица полицијске интервенције

Владика Методије се опоравља на ВМА од последица полицијске интервенције

Преосвећени Епископ диоклијски г. Методије примљен је пре три дана на Војно-медицинској академији у Београду због последица полицијског насиља које се догодило у ноћи између 26. и 27. децембра 2019. године године када се нашао на мосту на Тари у Пљевљима са верним народом који је протествовао због изгласавања дискриминаторског Закона о слободи вероисповести и уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори.

Владика Методије је, дан после тог немилог догођаја, у разговору за Радио Светигору, истакао да се осећа добро и да је само угруван. Међутим, након детаљног лекарског прегледа установљене су бројне огреботине и модрице по целом телу, као и бојазност од унутрашњег крварења. Обзиром да владика Методије има хроничне проблеме са венама, како саопштава медицинско особље ВМА, унутрашња крварења су веома ризична и захтевају интезивно лечење и сталну терапију.

Владика Методије је, описујући догађај, саопштио за Радио Светигору, да је то изгледало јако непријатно и да су у једном тренутку полицајци почели да газе људе и да их вуку, тако да се створила велика гомила људи који су били притиснити и да је право чудо што неко у тој гужви није задобио теже повреде са озбиљним последицама. Такође је констатовао да је и сам у једном тренутку мислио да је крај и да ће изгубити свест. Поред свега тога, владика Методије је опростио полицајцима и поручио да се нада да полиција више неће примењивати силу над својим обесправљеним и пониженим народом.

Владика Методије, због задобијених повреда и неопходног лечења није присуствовао сједници Епархијског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори, који је заседао синоћ у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици , а који је у свом данашњем саопштењу изразио забринутост за здравствено стање владике Методија.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Коментарисање није више омогућено.