Владика Методије се опоравља на ВМА од последица полицијске интервенције

Преосвећени Епископ диоклијски г. Методије примљен је пре три дана на Војно-медицинској академији у Београду због последица полицијског насиља које се догодило у ноћи између 26. и 27. децембра 2019. године године када се нашао на мосту на Тари у Пљевљима са верним народом који је протествовао због изгласавања дискриминаторског Закона о слободи вероисповести и уверења и правном положају верских заједница у Црној Гори.

Владика Методије је, дан после тог немилог догођаја, у разговору за Радио Светигору, истакао да се осећа добро и да је само угруван. Међутим, након детаљног лекарског прегледа установљене су бројне огреботине и модрице по целом телу, као и бојазност од унутрашњег крварења. Обзиром да владика Методије има хроничне проблеме са венама, како саопштава медицинско особље ВМА, унутрашња крварења су веома ризична и захтевају интезивно лечење и сталну терапију.

Владика Методије је, описујући догађај, саопштио за Радио Светигору, да је то изгледало јако непријатно и да су у једном тренутку полицајци почели да газе људе и да их вуку, тако да се створила велика гомила људи који су били притиснити и да је право чудо што неко у тој гужви није задобио теже повреде са озбиљним последицама. Такође је констатовао да је и сам у једном тренутку мислио да је крај и да ће изгубити свест. Поред свега тога, владика Методије је опростио полицајцима и поручио да се нада да полиција више неће примењивати силу над својим обесправљеним и пониженим народом.

Владика Методије, због задобијених повреда и неопходног лечења није присуствовао сједници Епархијског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори, који је заседао синоћ у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици , а који је у свом данашњем саопштењу изразио забринутост за здравствено стање владике Методија.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Comments are closed.