NASLOVNA » Vera i Pravoslavlje, PITANJE PASTIRU » Upis na Bogoslovski fakultet

Upis na Bogoslovski fakultet

Pitanje:
Evo reših da vam pošaljem još jedan e-mail, jer na predhodni koji sam vam slao nisam dobio odgovor, a pošto sam u nedoumici i moram da znam istinu, nadam se da će te mi na ovaj odgovoriti.
Radi se o sledećem: imam 22 godine i trenutno sam pri kraju studiranja društvenih nauka. Sledeće godine bi trebalo da diplomiram i da završim fakultet. Međutim, već neko vreme imam osećaj da sam promašio profesiju, a taj osećaj je vremenom sve jači i jači. I pored tog osećaja rešio sam da završim fakultet, jer ne bi baš bilo inteligentno da napustim fakultet pred kraj studija.
U zadnje vreme imam veoma jak osećaj koji me vuče prema sveštenstvu. Jednostavno bih voleo da budem sveštenik i da se time bavim.
Taj osećaj nije još uvek sazreo do svog vrhunca, ali osećam da je blizu. Međutim, stvara se jedna dilema. Ja sam srednju školu završio u Americi, a tada nisam bio u prilici ni u situaciji da biram nešto drugo.
Često pomislim (pa možda se i kajem) što nisam upisao bogosloviju. Međutim, za mene kao tadašnjeg imigranta opcije su bile male.
Poštovani oci, zanima me da li bih ja kada završim studije mogao da upišem Bogoslovski fakultet sa 23-24 godine starosti. Da li postoji kakva starosna granica u slučaju studiranja na Bogosloviji.
Lično poznajem nekoliko đakona koji studiraju na Bogoslovskom fakultetu u Čikagu i znam da su svi oni završili srednju bogoslovsku. Da li bih ja imao ikakve šanse da upišem Bogoslovski fakultet bez završene srednje bogoslovske.
Da li je to još uvek izvodljivo ili sam zakasnio na taj voz? Nadam se da ćete mi odgovoriti čim uhvatite malo slobodnog vremena i da ćete mi objasniti ceo proces oko upisivanja i studiranja.
Hvala vam unapred, braćo i Bog vas blagoslovio.
Brat u Hristu
Nole


Odgovor:
Dragi Nole, Nisam baš shvatio da li se ti raspituješ za naš Bogoslovski fakultet u Čikagu ili možda za onaj u Beogradu? U svakom slučaju, što se godina tiče ne mislim da je ikakav problem.
A što se upisa i uslova oko toga tiče najbolje je da se obratiš direktno fakultetu. Najbolje bi bilo da im telefoniraš, pitaš kad rade, pa potom odeš tamo i o svemu se na licu mesta raspitaš. To bar ne bi trebalo da predstavlja neki veliki problem.
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *