Таленат

Питање:
Од најранијег детињства бавио сам се спортом који је био моја велика љубав. По речима тренера био сам велики таленат. У одређеном тренутку све се срушило, једноставно нисам имао добар контакт са тренером.Био сам убеђен да ме неволи и да шансу даје другима због њихове боље финансијске ситуације. Пртестао сам да се бавим спортом. Ступио сам у брак и добио дете.После извесног времена ушао сам у алкохолизам и развео се. Уз помоћ Божију престао сам да пијем, помирио се са супругом и добио још једно дете. Вратио сам се као фудбалски тренер у спорт, достигао одређене успехе у спорту и врхунска знања. У међувремену ушао сам у алтернативну медицину, лечења и живот ме је одвео на веома тежак пут. Обишао сам многе цркве и манастире. Разговарао са монасима и свештеницима, чак и добио одређене благослове за ту делатност. Међутим моје срце није било испуњено тим послом.Живот је постао тежак, финансијска ситуација јако лоша, постао сам лењ за посао. Очекивао сам да живим од тога. Што је интересантно сваки пут када би дошла таква криза посао је долазио са поља алтернативе. По речима других људи помогао сам многима, али ја себе не осећам на тој страни. Велика ми је жеља да радим у спорту, са младим људима, да их обучавам. саветујем и упућујем да даље напредују. Сваки пут када почнем тим да се бавим, као да нека невидљива рука све пресече и вратиме уназад. Мој старији син који је супер таленат има сличан проблем.Веома је цењен, добар је човек, поштен и њему се догађа исто у спорту. Као да нам нешто невидљиво стоји напуту исваки пут када треба да напредујемо или успемо то се прекине. Једноставно није ми више ј асно шта се то догађа са мном и мојом породицом. Унапред Вам се захваљујем на одговору.
Н.Н


Одговор:
Драги брате, Таленат који имаш за спорт, не служи само за спорт. Један исти таленат може да служи на много начина и за много различитих ствари. А сви таленти су нам даровани од Бога и Он их нам је дао, не да би само у њима уживали, већ да би њима стекли вечни живот после овог привременог.
Мени изгледа да те Господ води у другом правцу од спорта, али ти то одбијаш и не прихваташ. Пробај да прихватиш оно што ти се даје, нарочито ако је то нешто добро, као шти је помагање људима у невољи, лечење природним стварима и слично. Мени се чини да је то много корисније од спорта.
Пуно те поздравља, и од Бога свако добро жели, О. Срба

Comments are closed.