Sveštenički čin

Pitanje:
Pomaže Bog, Ove godine upisao sam Bogoslovski fakultet ali ima neka pitanja koja me muče, zbog kojih možda neću ni krenuti da studiram. (želja mi je da postanem sveštenik) . 1 – Dali je dozvoljeno rukopolaganje (u svešteni čin) ako je osoba pre braka imale odnose sa devojkom? 2 – Zašto se uče na fakultetu da je duša smrtna i ko je to dozvolio? 3 – Zašto je izbačena literatura Justina P. a ubačena od Zuzusa? Svako dobro
Mirko


Odgovor:
Dragi Mirko, Nisam siguran koliko smo mi, na ovaj način, u stanju da ti pomognemo da doneseš ispravnu odluku? Dobro je što želiš da budeš sveštenik. Po mom mišljenju, moraš dobro proceniti svoje želje, mogućnosti i snagu volje. U tome ti može pomoći i dobar duhovnik, ukoliko bi podrobnije popričao sa tobom. Ovako uopšteno, u dve tri reči zaista ne znam šta bih ti više rekao.
Što se tiče nastavnog plana i programa na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, zaista ne znam pouzdano šta i kako tamo uče, i ko je i zbog čega izbacio ili ubacio koju literaturu. Mislim da bi bilo sasvim prostojno da ovo pitanje uputiš na njihovu adresu.
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *