СУЗЕ ЗА СВЕТ – САВРЕМЕНИ ГРЧКИ СТАРЦИ I Старац Тихон, Старац Пајсије и Старац Порфирије

 

ОТАЦ ТИХОН, ПОСЛЕДЊИ ВЕЛИКИ РУСКИ СТАРАЦ НА АТОНУ
 
Молитва коју је написао старац Тихон
 
Света Голгото, Божанска Голгото, освећена Крвљу Исуса Христа! Преклињем те, откриј, колико си хиљада грешника благодаћу Божјом привела покајању и сузама, очистила их и напунила њима рај Господњи!
О Христе Царе! Благодаћу Твојом и безграничном љубављу Ти пуниш Небеске Обитељи душама оних који су Ти се покајали! Ти све који Ти прилазе милујеш и спасаваш. Нико не може достојно да Ти се захвали, чак и ако анђеоску мудрост има.
Срећни грешници, дођите на Свету Голготу, она је отворена за све, јер је Христос наш врло милостив!
Падните пред Његове свете стопе, целивајући их с чистом љубављу. Само једини Он и може да исцели Ваше скорбне душе, да их напоји спасоносним сузама, да би ви у смирењу, с покајничком љубављу умили Његове пречисте ноге. Тада ће и Он вас да умије од сваке прљавштине и да вам отвори врата у Његово Царство Небеско где ћемо у неизрецивој радости заједно са Арханђелима и Анђелима, Херувимима и Серафимима и свим светима у блаженој вечности славити Спаситеља света, Најслађег Господа нашег Исуса Христа, Божјег Агнеца, заједно са Оцем и Светим Духом – Тројицу Јединосуштнују и Нераздељнују! Амин!

2 Comments

  1. Cekajte malo, kaze ” izgrdio sam ga zbog nepoverenja u druge ljude”, dok Apostol Pavle kaze ” Proklet onaj ko veruje ljudima”, sta je sad tu istina?

  2. Divne peiče,, i ovo je sve stvarnost koju treba čitati, svaki čovek da sebi pomogne i mnoge stvari da shvati, preko ljudi koi su bili uzvišeno iz prosti razloga za koje se treba boriti i sam sa sobom i živeti podvižnički da bi ga dragi bog prepoznao i to je ta kultura bolje reći življenja,,,, koji se mnogi suprostavljaju i idu pa gde stihnu🍀