Сувише сам обична и слаба

Питање:
Помаже Бог драги оци, Немам коме да се обратим, јер не могу никоме да објасним себе и не желим да оптерећујем друге, јер и кад сам покушала да причам са другима о себи чини ми се да некако сметам, други имају своје проблеме, и увек сам била као чудак и нигде се не уклапам. Тако бих волела да нађем свој прави пут у животу, да знам како да се понашам, како да не изневерим Бога и не паднем дубље. Хтела бих да се уклопим, да ме други прихвате и виде у правом смислу, али сувише сам обична и недостојна и увек се осећам тако безвредном, …волела бих да могу да нађем некога кога бих могла да стварно волим и он мене, зао ми је кад је неко добар према мени али ја не могу да му узвратим и увек наиђем на некога ко ми је драг али ко према мени нема поштовања и нимало осећања. Молим се и то ми је једина нада да ми Бог опрости недостојност, али некад сам тако слаба, да немам снаге ни за то. Највисе ме брине што то моје осећање бесмисла, невредости ме све више обузима, и повлачим се све дубље, знам да је грех. И као да нисам зива, …Тако бих волеле, да се вратим на први пут којим треба да идем… Хвала Вам најлепше и све најбоље Вам желим….
Весна


Одговор:
Бог ти помого сестро, Слабост и животна искушења у којим се налазиш су код тебе очигледно последица недовољне упућености или слабе вере. Сигурно да би било све другачије кад би имала свога духовног вођу који би бринуо о теби односно о твојој свести јер ти много тога хоћеш а у ствари си слаба да у томе истрајеш.
Мој ти је савет да све своје бриге препустиш Господу. Тражи од Њега све што ти је потребно за спасење као што деца траже од свога оца. Буди сигурна да ће те Господ сачувати од искушења, јер Он никад не допушта да будемо кушани преко наших снага односно колико можемо да издржимо. Све што Господ допушта, допушта ради нашег смирења и спасења. Потражи себи доброг духовника (то данас није ни мало лако) и увек кад имаш проблема са њим се посаветуј, и видећеш како ће ти се живот променити. о. Драган

Comments are closed.