Страх

Питање:
Поштовани: Да ли би могли да ми објасните моју ману која је почела да ми смета у ових пар година и много ме забрињава. Понекад ноћу када шетам сама до куће у једном маху као да ми се учини да ме неко прати или посматра. Или понекад када причам с неким (друштвом) учини ми се као да неко прође поред мене или ми стоји на некој раздаљини а највише ме плаши што је тако стварно. А МРАКА СЕ БОЈИМ НЕИЗМЕРНО. Замолила би вас да ме посаветујете. И ако би сте могли да ми кажете ста симболизује пентаграм. Унапред ХВАЛА.
Н.Н


Одговор:
Драга Н. Н. Код нас постоји изрека: „У страху су велике очи”. А један од америчких председника је током кризе нацији рекао: „Једино чега се треба бојати јесте сам страх по себи.”
Узроци страха могу бити многи. Неки од најчешћих су слабљење вере и губљење мира у души. Хришћани се најчешће ослобађају тога очишћењем своје савести (покајањем) , исправљањем свога живота, молитвом (свакодневним правилом и што чешћом молитвом у себи током дана) и постом (држањем поста када Црква прописује, средом и петком, као и осталим постовима) , читањем Светог Писма и побожних књига, дела светих Отаца и размишљањем о њима.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.