Шта радити са стварима из претходног брака?

Питање:
Помаже Бог, поштовани оци. Имам питање на које сам добила неколико одговора: ради се о томе да имам један брак иза себе, који се окончао самоубиством супруга пре дужег времена (нисмо имали децу) . С обзиром да желим да ступим у други црквени брак, јер сам још поприлично млада и желим да имам децу и породицу, хтела бих да поставим нека питања: 1. Шта треба да урадим са освештаном иконом породичне славе првог супруга, са свећама и пешкиром са венчања? 2. Да ли ће мени црква дати благослов
за ступање у други брак с обзиром да је први супруг себи одузео живот? 3. Шта да радим са поклонима (златни накит) од некадашњег свекра с обзиром да не желим више да га носим и да имам лично мишљење да је то део моје прошлости? Да ли и како да то оставим цркви? Са породицом некадашњег мужа сам прекинула све контакте. Хвала Вам унапред. Поздрав у Христу.
Александра


Одговор:
Не разумем питање: да ли су то вама драге успомене или не. Ако нису, решите се злата како год желите. Икона је светиња, можете вратити његовим родитељима.
о.Дејан

Comments are closed.