Сестра наркоманка

Питање:
Помаже Бог поштовани Оци, имам сестру која има 25 година с којом имам великих проблема. Годинама већ конзумира јаке дроге тј. кокаин и сваки дан јој треба одређена количина канабиса. Већ једном је била у Србији на лечењу где је једва остала жива. Задње 3 год. живимо заједно у једном стану и до сада јој се погоршала ситуација. Све више и више узима. Дружи се са, Господ нек опрости, само са људима односно момчићима који исто козумирају и баве се криминалом или сл. Мој дечко и ја јој нон стоп причамо да се већ једном мане тих другова и да већ једном почне да живи нормално. Али она наме каже да је она то што јесте и да не жели да се мења јер јој је лепо тако како живи. Почели смо да се молимо за њу и да дајемо милостињу да би је некако спасили. Врхунац се десио пре неки дан где сад више не знам шта да радим. Остала је у другом стању од свог дечка и где ће велика борба бити. Већ два пута је арбортирала. И даље конзумира траву и виђа се са њеним другарима. Не знам шта да радим. Плашим се за то дете које је у великој опаснисти. Она жели да га роди али је тотално немоћна да остави дрогу. Оче и ја сам део њеног живота и сносим такође кривицу и одговорност за њу јер њу само имам. Ја сам је на први абортус наговорила што себи никад нећу да опростим. Све бих дала да нам се опросте грехови које смо починили. Не знам како да поступим више и како да се понашам и како помоћи односно променити нешто. С поштовањем
Сандра


Одговор:
Драга Сандра, Оци су говорили: „Нађи мир у себи и хиљаде људи око тебе ће наћи спасење! “ На друге се може најбоље утицати својим животом, својим миром који долази из праве искрене вере и побожности, из живота по вери. Убеђивања не помажу.
Да си раније и сама живела и размишљала хришћански, не би је наговарала на онај први грех. Ипак, ни сада није касно. Почни сама да живиш и размишљаш као хришћанин и то ће и њој и теби бити највећа помоћ.
Од Господа вам помоћ и мир жели, О. Срба

Comments are closed.