Sabor pravoslavne omladine u Sremskim Karlovcima

Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog Gospodina Vasilija, u Sremskim Karlovcima na Stražilovu, će 23. septembra ove godine, biti održan prvi Sabor pravoslavne omladine sa ciljem da pomogne da se mladi ljudi otvoreni za veru i susrete pod okriljem Crkve podsete pravih vrednosti i čestitog življenja na koje nas naša Sveta vera i predanje pozivaju.

S tim u vezi saborski dan će posle odslužene Svete Liturgije kojom će načalstvovati vladika Vasilije, imati dva važna segmenta: predavanja na teme koje zaokupljaju pažnju današnje omladine – preko pitanja vezanih za bolesti zavisnosti, patriotizma i porodičnih vrednosti do ličnosti i njenog unutrašnjeg razvoja, i drugi – sportski u kom će omladinci iz cele Eparhije i omladinci iz Rumunije i Hrvatske pokazati sportski duh i spremnost da se bore. Uz ove aktivnosti, biće upriličen i program koji će se završiti koncertom grupe „Garavi sokak“.

Saberimo se da se družimo, upoznajemo i pokazujemo koliko je veliki Gospod i kako su čudesni njegovi putevi.

Izvor: Pravoslavije.ru

Jedan komentar

  1. Petar Jaraković

    Dobro je ovo. Treba na tome raditi što više i bolje. Omladina, ili bar deo nje, treba da bude nosilac pravih hrišćanskih vrednosti. Bez toga nemamo budućnosti.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *