NASLOVNA » Brak, deca, porodični odnosi, PITANJE PASTIRU » Sa kojim momkom?

Sa kojim momkom?

Pitanje:
Dragi Pastiru, u vezi sam s jednim divnim momkom koji studira bogosloviju. Zajedno smo već 3 mjeseca. Slažemo se u mnogim stvarima, a posebno u vjeri! Jako fino govori o vjeri i to mi se sviđa. Međutim, on je zaljubljen u mene, i ja njega volim ali kao osobu, kao veoma-veoma dobrog prijatelja.Ako ga ostavim, bojim se da će biti veoma povređen, a što je još gore, cura ga je već jednom ostavila i pritom jako povrijedila! Međutim, bojim se da boljeg od njega neću naći! Znam da će ovo što ću napisati zvučati licemjerno.Imam najboljeg druga već 2 godine.U posljednje vrijeme mi se veoma počeo sviđati. Inače, super se slažemo. Jedino se oko vjere ne slažemo baš. On vjeruje u Boga, ali mu vjera nije „interesantna“! I sada mi se javila nada da bi uz mene mogao da počne da posti i ide u crkvu. Nadam se da ćete mi pomoći da raščistim ovu dilemu i da ćete mi ubrzo odgovoriti! Unaprijed zahvalna, vaša Tatjana.
Tatjana


Odgovor:
Draga Tatjana, Po tvojim rečima, meni se čini da te srce vuče ka najboljem drugu, radije nego ka momku koji uči bogosloviju. Trebalo bi da učiniš onako kako u dubini duše osećaš da bi bilo ispravno.
Imaj samo u vidu to da, kakvu god odluku da doneseš sada, moraš da budeš spremna na sve njene kasnije posledice – kakve god one bile u budućem zajedničkom životu. Meni se ne čini da bi tvoj najbolji drug tek tako, uz tebe krenuo da posti i ide u crkvu, isto kao što mi se ne čini da je bogoslov toliko dobar da od njega boljeg nećeš naći. Što se bogoslova tiče, sažaljenje (da ga ne povrediš) nije dovoljno dobar razlog da budeš s njim.
Pozdravlja te
o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *