Ружна расположења

Питање:
ПОМАЖЕ БОГ КРСТИЛА САМ СЕ У ТРИДЕСЕТОЈ, САДА ИМАМ ТРИДЕСЕТ ДВЕ.ОД КРШТЕЊА ЧЕСТО ИДЕМ У МАНАСТИР, ГДЕ ИМАМ СВОГ ДУХОВНИКА, ПОСТИМ И ПРИЧЕШЋУЈЕМ СЕ. ЧИТАМ КЊИГЕ, АЛИ СТАЛНО САМ НА ПОЧЕТКУ.НИСАМ УДАТА, АЛИ НЕКА ЈЕ ВОЉА ГОСПОДА НАШЕГ, ОН ЗНА ШТА НАМ ЈЕ ПОТРЕБНО.ЧИТАМ МОЛИТВЕ И ПРАВИЛА ПО БЛАГОСЛОВУ ДУХОВНИКА.СВЕ ОВО ПИШЕМ ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА. ЧЕСТО МЕ НАПАДАЈУ ЈАКО РУЖНА РАСПОЛОЖЕЊА, БЕЗ НЕКОГ ВЕЋЕГ РАЗЛОГА, ЈОШ ЧЕШЋЕ МИ СЕ ЈАВЉАЈУ ПОМИСЛИ О САМОУБИСТВУ, О ОЧАЈАЊУ И УНИНИЈИ ДА И НЕ ГОВОРИМ.ИСПОВЕДАМ СЕ И ПОЈАЧАЛА САМ МОЛИТВЕ, АЛИ МИ ЈЕ ЈОШ ГОРЕ.БОРИМ СЕ, АЛИ НЕ ЗНАМ КОЛИКО ЋУ ИМАТИ СНАГЕ.
ПОМОЗИТЕ МИ.
Н.Н


Одговор:
Драга сестро, Нема човека кога не муче помисли и лоша расположења. То је вежба за нас.
Господ нам је дао слободну вољу, којом можемо да одбацимо такве помисли и разлоге, и да уместо размишљања о “безнадежним аргументима” које нам убацује непријатељ наш, у том тренутку управимо свој ум и срце ка Њему, без панике и без страха.
Неки људи виде овај живот и свет као препун замки и спотицања, али хришћани гледају на живот као непрегледно поље благодати Божије, и овај свет као безброј могућности за многа добра и корисна дела.
Поздравља те, о. Срба

Comments are closed.