Родитељи братовљеве супруге су у секти

Питање:
Помаже Бог, поштовани оци, мој рођени брат има 20 година. Бивши је играч фудбала. Након неуспеха у Србији, отишао је за Беч да се тамо опроба. Тамо је наишао на тешкоће и незадовољства, а није могао да добије ни спортске папире, тако да годину дана није могао да дође кући. Све време смо сви ми најближњи његови редовно контактирали са њим. Он је тамо срео једну влашку Циганку, са троје деце, са којом је испрва био само због папира, а потом је заволи и ожени се њоме. Њени родитељи су секташи, што касније тек сазнајемо. И има међу њима још секташа, а она лично је избачена још пре неколико година јер, како је рекла, прекршила је правила. Нити деца њена нити она нису крштени. Наизглед делује фино, али ја је још увек не познајем довољно. Мој брат иде у цркву, моли се, а како је рекао и она се моли увече са њим пре спавања. Ипак, моји родитељи и сви ми, његови ближњи смо врло забринути за њега, али нисмо могли да га спречимо у Његовој одлуци. Бојим се да то нису замке које он не препознаје. Од јуна месеца је у Србији у кући родитељској, где чека папире. Једну одбијеницу је већ добио, али мајка, сада већ његове жене, и остали њени ближњи изналазе начине да добије визу и да се врати. Шта да радимо, читала сам да су молитве Пресветој Богородици од велике користи, јер ти секташи Њу не признају? Он са њима једе и пије, рекао им је да њега њихова вера не интересује и да га џабе тиме не нуде, али верује да су они добри људи. Како да му помогнемо, он нас углавном не слуша када му причамо да то није добро? Уз веру и наду у помоћ Свевишњега Господа нашег Исуса Христа и Пресвете Богородице, унапред се захваљујем на Вашим саветима и помоћи! Збогом!
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Радује ме јер је твоја нада у Господа велика и тако треба да буде и остане, Он је једини који може да ти помогне. Молитвама твојим и твојих родитеља можете много да му помогнете, али за то треба времена и трпљења, јер кроз трпљење долази спасење. Буди захвална Богу што твој брат није прихватио да уђе у неку секту, већ је наставио да иде у цркву и да се моли.
Можда баш он и хоће да своју изабраницу приведе Цркви Божјој. Како кажу ЧУДНИ СУ ПУТЕВИ ГОСПОДЊИ, на Вама остаје да се молите Господу Доброчинитељу нашем, а свакако и Богородици брзој помоћници онима који јеса вером призивају. Нека Господ подари мир и благослов теби и твојој породици. Свако вам добро желим О. Драган

Comments are closed.