Rodbinske veze

Pitanje:
Pomaže Bog, Htjela sam da vas pitam mojoj bratičini se dopada momak za kojeg smo mi saznali da nam je rod pa vas molim da mi odgovorite moje majke tetka to jest njene majke sestra rodila je djeda od tog momka. Pošto mi nemamo nikog starijeg u porodici da saznamo koje su krvno srodstvo i da li je ta veza dozvoljena ja se obraćam vama.

Unaprijed HVALA
Zorka


Odgovor:
Draga sestro, Tvoja bratičina i momak koga je upoznala nalaze se u SEDMOM STEPENU KRVNOG SRODSTVA U POBOČNOJ LINIJI i mogu da stupe u brak po prethodnom odobrenju nadležnog episkopa. o. Dušan

6 komentar(a)

 1. Pomaže Bog,
  Pitanje:
  Moj ujak ima unuku. Šta je ona meni a šta sam ja njoj?

 2. Pomaže Bog,
  Molim Vas za odgovor, mladić i devojka se zabavljaju već duže vreme i saznali su da je njihova prababa zajenička ali ne i pradeda, znači prababa ima dvoje dece koja su braća samo po majci i ta braća imaju unuke koji se zabavljaju. Koji je to stepen srodstva i da li je između njih dozvoljen brak? Unapred hvala na odgovoru.

 3. Pomaže Bog,
  Već duže vreme muči me jedna misao. Čitala sam odgovore na sajtu, ali nisam našla ništa slično , što bi mi dalo odgovor. Da li mi neko može reći jesu li moji roditelji počinili greh kada su se venčali (građansko venčanje), iako je deda mog oca kršteni kum sestri i bratu moje majke, a njoj nije? Ako je greh, kako da se to ispravi?
  Zahvaljujem

 4. Ljiljana

  Pomože Bog, htela sam da vas pitam koje su krvno srodstvo momak i devojka čiji su baba i deda rođeni brat i sestra i dali je ta veza dozvoljena, unaprijed HVALA

 5. Pomaže Bog. Želela bih da se ispovedam, ali nemam gde. Potražila sam na internetu i dospela na ovaj sajt. Ne znam koliko mi možete biti od pomoći, ali bih nešto da vas upitam. Ja i moj dečko smo u vezi 4 godine, pre 2 godine smo saznali da smo rod. Kako smo saznali, mi pripadamo četvrtom kolenu. Njegova prababa i moja prababa čini mi se da su rođene sestre. Da li bismo nas dvoje imali nekih problema tokom stupanja u brak i dobijanje dece? Da li bi deca bila normalna ili kako da se izrazim ne baš razvijena?
  Jako mi je potreban vaš savet, jer nemam kome da se obratim. Želela bih da mi u što skorije vreme odgovorite jer ne znam kako da se ophodim prema ovoj situaciji. Hvala Vam.

 6. Pomaze Bog. Pre par meseci stupio sam u vezu sa jednom devojkom , nedavno smo saznali da smo u rodbinskoj vezi. Majke od moje i njene babe su deca od dva brata , dali mozete da mi kazete koje smo mi srodstvo i kakav bi tu mogao problem da bude . Hvala

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *