Разоткривање прељубе

Питање:
Поштовани очи, приметила сам да је мајка мог дечка, поред свог мужа, изгледа у емотивној вези са њиховим кућним пријатељем. Да ли да му скренем пажњу на то или да се не мешам, да ме она не би замрзела и да не би настао хаос у тој породици (мада изгледа да је већ сада) ? Нико ништа у тој породици не сумња, а ја бих могла и да докажем неке ствари. Не бих да будем после крива за нечији развод и ко зна шта још, а са друге стране мука ми је да гледам такве ствари, које су баш очигледне, изгледа да неко лако може приметити тако нешто, а други не..
Н.Н


Одговор:
Драга сестро, Кажеш да си “приметила” и да је “можда” пре свега мораш да будеш сигурна у неку негативност коју си приметила. Друго зависи колико је твоја веза са твојим дечком озбиљна, јер ако планирате да се венчате бојим се да би можда било незгодно да то све откриваш, а опет ако си блиска са његовом мамом пробај да поразговараш с њом, али никако немој да јој кажеш директно, на пример како ти је на то што она ради скренула пажњу њена пријатељица односно да јој је нешто сумњиво. Мислим да ће после тога вероватно нешто да се промени кад буде знала да и ти знаш. Хришћанин треба да прећути истину пред људима који би могли то да злоупотребе.
На пример, треба прећутати истину пред злонамерним подстрекачем, злурадим клеветником, осветољубљивим противником, треба прећутати оно што би овакви људи могли да искористе како би нашкодили својим ближњима. Даље прави Хришћанин треба да прећути и пред лакомисленима, који су спремни да поверену истину разгласе на све стране. Мој ти је савет да својим речима није добро да некога излажеш опасности, знај да сваки Хришћанин треба да прећути истину, ако тиме може некоме да спасе живот или га избавио од неке опасности. На теби је да одлучиш, добро сагледај шта сам ти рекао и надам се да ће Господ да ти отвори ум да поступиш најправилније. Свако ти добро
о. Драган

Comments are closed.