Putin na Svetoj Gori stajao na stolici-tronu imperatora Istočne Rimske Imperije

Za vreme svoje upravo završene druge posete Svetoj Gori, Vladimir Putin je dobio retku čast – da stoji na stolici-tronu na kojoj su stajali vizantijski imperatori.

ad8f41abb37a4b669db9cabee02743e8_tx600       To se nije dogodilo samo od sebe. U tome nema nikakve slučajnosti, a ni improvizacije.

Odluku o tome doneo je Sveti Kinot Svete Gore. To je bila „prva svena“ Putinovog susreta sa članovima Svetog Kinota.

Ovo je događaj, ne samo za Svetu Goru. Uprkos tome, prošao je prilično nezapaženo.

Neki ga nisu shvatili, drugi su ga namerno ignorisali. Ali, postoje i oni koji su sve shvatili.

Jedan od takvih je donedavni rukovodilac odeljenja Moskovske patrijaršije za veze sa društvom Vsevolod Čapljin.

Evo njegovog kratkog komentara, u kojem s razlogom ukazuje i da je ruski lider stajao na stolici-tronu „imperatora Istočne Rimske Imperije“.

„Nadam se da će starci sa Atosa objasniti rabu Božijem Vladimiru u čemu je opasnost ekumenizma“     

Koliko li će biti kuknjave liberala – zapravo, već je počela – povodom toga što je Putinu na Atosu za susret sa Svetim Kinotom bila data stolica-tron imperatora Istočne Rimske Imperije (koju potomci varvara na Zapadu prezrivo nazivaju „Vizantijom“)…

Ali, svetogorski monasi sve pravilno shvataju.

2bb62885dfaa3ed5143036d88072b3d0

Šta god da mi (a i oni) mislimo o Putinu, on je šef jedine istinski slobodne pravoslavne sile koja ima šansu da ponovo postane Treći Rim.

Nije slučajno što se u nekim hramovima za njega mole kao za „vrhovnog gospodara“. A ne kao za menadžera na čelu kakve tehnokratske države koji nema nikakve realne vlasti naspram svetske oligarhije i međunarodne birokratije.

Putin je garancija da će Rusija postati prava hrišćanska država i da će na sebe preuzeti ulogu pravog lidera hrišćanskog sveta.

Nadam se da će starci sa Atosa još i objasniti rabu Božijem Vladimiru u čemu je opasnost ekumenizma i stavljanja Pravoslavnih Crkava pod kontrolu oligarhije i birokratije za vreme junskog svepravoslavnog sabora.

 

Izvor: http://fakti.org/rossiya/putin-na-svetoj-gori-stajao-na-stolici-tronu-imperatora-istocne-rimske-imperije

4 komentar(a)

  1. Dogodilo se da je Vladimir Putin stigao do jos jedne svoje stolice ovoga puta „svete stolice istocnih pravoslavnih naroda“. No, to je sve samo obmana za istinu pravoslanog roda da ga guraju iz starih boljsevickih redova na sva mesta. Gle, takodje „naivan kao dete“ ne zna sta je ekumenizam pa i pored svega ima jos nade za njega..tu su braca duhovnici „drugarstvo“ je crveno bez problema za jos jedan neo-sergijanizam….Moze sa sve cistim pravoslavnim ucenjem ali oni moraju da ubijaju i da vrsljaju i istrebljuju sve sto je od Boga . Ali vazno da na tom prestolu nevidljivo pociva Hristov Duh neprestano a spijun KGB i sadasnji „Predsednih Predsedateljnih je predsedetaljtovao za k r a t k o“ U ime samog Bozijeg plamena ljubavi iskrene u svakom i najmanjem hriscanu poklonimo se JEDINOMU GOSPODU SVEDRZITELJU ISUSU HRISTU I SVJATOJ MAJCI BOZIJOJ!

  2. Marijana

    Zaista se od sveg srca nadam,da je Vladimir jedan zaista pravi iskreni Hrišćanin.

    • Vela Vela

      Nije on svetac..Svako ko voli Turke itd ne može biti predobar..Moguće tj. jeste vernik al nije savršen..Kao i mi svi..

  3. Baš me briga šta će reći „liberali“ i njima slični. Bog sve vidi i upravlja sve po svom savršenom promislu. Meni samo preostaje molitva i post.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.