PUT U ŽIVOT

 

PUT U ŽIVOT
 

 
PORUKA PROTIV BOMBARDOVANJA NATO-A
 
U nesreći koja je zadesila našu otadžbinu napadom i bombardovanjem NATO-a obraćam se vlastima sviju zemalja sveta za dejstvo da bombardovanje prestane i da se pregovorima nađe pravedno rešenje za izlazak iz nastale krize. Obraćam se svojim i građanskim vlastima Srbije i Jugoslavije da se učini sve što je moguće da dođe do mira.
Pred nama i pred svetom se postavlja pitanje da li postoji pravedan rat.
Evanđelski odgovor je da je napadački, osvajački rat nepravedan, a odbrambeni pravedan. Ono što je Kosovo u svesti svega našeg naroda, to nije samo kraj i zemlja na kojoj su naše najveće Svetinje, nego nauka kojoj su nas one učile: Da su sveti knez Lazar i naši preci izašli na Kosovo da brane svoju zemlju, ne otimaju tuđu; da brane svoju slobodu, ne tlače tuđu; da brane svoju veru, ne nameću je drugima. Da Avelj ima pravo i dužnost da se brani od Kaina.
Molimo sve eparhijske Arhijereje u zemlji i inostranstvu, sveštenstvo i verni narod da u nevolji koja nas je snašla umnože svoje molitve Gospodu, Caru mira, za stradajući narod naš i za sve koji pravde radi stradaju i trpe progone, zlostavljanja i bombardovanja. Da nastane toliko potreban mir i nama i svim drugim narodima, drugih vera i shvatanja, koji zajedno s nama žive.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.