PUT U ŽIVOT

 

PUT U ŽIVOT
 

 
ČESTITKA RUSKOM NARODU
 
Od svega srca, čestitam jednovernom narodu ruskom praznik Rođenje Sina Božijega. Činim to pozdravom koji su anđeli uputili vitlejemskim pastirima, a preko njih celom svetu: „Hristos se rodi! Slava na visini Bogu, i pa zemlji mir, među ljudima dobra volja.“
Kroz vekove, pravoslavna Ruska i Srpska crkva, ruski i srpski narod, bili su bratski vezani u svemu dobrom, svetom i plemenitom. Mogli su to biti, jer su u teškoćama koje su na putu Božijem imali, i vaši i naši preci, držali se vere „u jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu, te je i ona njih održala“.
I mi danas, braćo u Hristu Gospodu, samo držanjem te vere i svedočenjem njene istine i rečima i iskrenim životom po toj veri možemo se održati ni zbog kakvih interesa, ovog prolaznog života i sveta, da ne svrnemo sa tog pravog puta koji vodi u neprolazno blaženstvo Carstva nebeskoga. Samo tako moći ćemo ostvariti smisao i cilj života našega, zbog čega nas je Bog stvorio i poslao u ovaj svet.
To da dostignemo i mi i vi, i svi ljudi dobre volje u svetu, želim vam, braćo i sestre, u Novorođenom Hristu, svako istinsko dobro i napredak u Novoj 1998. godini Gospodnjoj.
Mir Božiji! Hristos se rodi!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.