PUT U ŽIVOT

 

PUT U ŽIVOT
 

 
PORUKA I MOLBA NARODU I VLASTIMA SRBIJE[1]
 
Otkako je počela ova dodatna nevolja, toliko nepotrebna, a sve opasnija za čitavu našu zemlju i naš narod, uputio sam do sada desetak poruka, apela, molbi, da se uspostavi mir i nađe pravedno, demokratsko razrešenje. Pokušao sam i da ličnim učešćem u velikoj Svetosavskoj molitvi doprinesem miru i dobroj volji među građanima, bez obzira na njihova mišljenja i pripadnosti.
Sve se nažalost, pokazuje uzaludnim, ali to ne može i ne sme umiriti našu evanđeljsku obavezu, našu odgovornost pred živim Gospodom i Sinom Njegovim, da zaćutimo i da se sili priklonimo samo zato što ona Boga ne moli.
Ovi događaji slute na najgore, pa zato, ne prestajem da očinski molim i preklinjem, kako ogorčeni narod, mlade i stare, da se uzdrže od svakog izazivanja nereda, tako molim i one naoružane da budu čuvari reda i mira, a ne one vlasti koja tako tragično po sve nas sve više tone u neznanju šta radi. Uzdam se u Boga da će joj On otvoriti oči, i ovaj narod prestati da zlostavlja.
Sa molitvom: Spasi Gospode narod svoj i blagoslovi dostojanije svoje, obraća se i danas svima vama, braći i deci duhovnoj, Vaš u Hristu patrijarh srpski Pavle.
 
Februar 1997.
 


 
NAPOMENE:

  1. Patrijarh Pavle povodom događaja na Brankovom mostu.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.