PUT U ŽIVOT

 

PUT U ŽIVOT
 

 
STUDENTIMA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA
 
Obraćam se vama, studentima Beogradskog univerziteta, koji evo već mesec dana izražavate svoje osećanje istine, pravde i demokratskog poštovanja slobodno izražene volje naroda, što je uvek plemenita osobina mladosti.
No, dobro je što tu svoju privrženost uzvišenim idealima vi izražavate na miran, dostojanstven način, što nije uvek osobina mladosti u prilikama kad izađe da ih zajednički iskaže i pokaže.
Težina nesreća koje su snašle naš narod u toku građanskog rata, takva je i tolika da je pritisla sve, i vašu mladost pobudila da se zamislite o pitanju cilja života, smisla stradanja i stava da li je drugo postupati kao čovek, a drugo kao nečovek.
Ovakav naš stav, evanđelski i ljudski, Srpska Pravoslavna Crkva, pozdravlja i blagosilja. Moli se Bogu za Njegovu pomoć, da u interesu pravde, spasenja naroda, njegove slobode i ugleda, znate i možete uvek, i sada i u budućnosti koja je pred vama, uzdići se iznad svega od toga i nižeg i manje važnog, pogotovo nečovečnog. S blagoslovom Svetog Save i sviju svetih, iz roda našega, očinski vas pozdravlja.
 
Patrijarh srpski Pavle

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.