Проблеми са свекрвом

Питање:
Поштовани оци, ја сам сирак од своје 21 године када ми је мајка умрла од рака, живела сам са сестром и оцем. Сада сам удата и имам двоје деце, девојчице. У породици да је тако назовем мада на то и не личи у којој сам се удала мужевљева НАЗОВИ мајка је могу слободно да кажем прави МОНСТРУМ. Зато што је створење које хоће да влада са свима од своје деце нико са ником не комуницира захваљујући њоме то јест мој муж нити са братом нити са сестром стално говорећи једно другоме да хоће да му деле имање и тако даље. ТО СТВОРЕЊЕ ЈЕ ПРАВИ АТЕИСТА НЕ ПОСТУЈЕ ПРАЗНИКЕ УВЕК ПЕРЕ КАД ЈЕ НАЈВЕЋИ ПРАЗНИК тада нешто она увек има посла у башти не долази јој поп да крсти воду, нити је у њиховој кући некада долазијо поп док ја нисам дошла као СНАЈА да код мене увек дође поп да крсти воду. Мога мужа то јест свога сина куне страшним клетвама исто и мене и моју децу која једно има 6 а друго 2 године. Оставља ми пред вратима разно разне ствари као црна магија или тако нешто, али ме највише нервира што ми она куне децу. Свога мужа не поштује са њиме управља како она хоће некада и физичком силом тако да слободно могу да кажем да је прави МОНСТРУМ. ПРОШЛЕ ГОДИНЕ НА ДАНА 2 АВГУСТА СВЕТОГ ИЛИЈЕ ЈЕ ПОКУШАЛА ДА МЕ УБИЈЕ КОПАЧЕМ ИЗ БАШТЕ.
Молим Ваш да ми помогнете зато што сам ја нон стоп под стресом и због себе и због своје деце мислим у духовном смислу.
Унапред хвала.
Н.Н


Одговор:
Помаже ти Бог драга сестро, Нажалост ништа ново у односима свекрве и снајке или још горе кад једна од њих жели и да насрне физички.
У ситуацији у којој се ти налазиш бар по твојој причи постоје две ствари: Или ти твојим понашањем доводиш до затегнуте ситације, или твојој свекрви треба помоћ (и духовна и телесна) . Најбоље би било да на увреде не одговараш увредама јер ћеш тада себи учинити велико добро. Св. Теофан затворник каже: Кроз неосноване увреде и страдања ми се присједињујемо Крсту Христовом и из њега црпемо силу крстоносну, очишћујућу, освећујућу и благодат Божију задобијамо. Пут је тесан и страдалан, пут који води право у рај… Свака напрслина на том путу, коју са благодарношћу подносимо јесте венац Божији који је већ стављен на нашу главу. Клетве које људи упућују једни другима сматрајући да ће тако некоме учинити лоше буди сигурна да нису страшне. Уколико се будеш молила за твоју свекрву која проклиње без основа, сам Господ ће је уразумити што се клетвом саблазнила о тебе и твоју децу. Трећа ствар, у колико ниси кадра да све то хришћански подносиш, а твој муж није кадар да мајци скрене пажњу, зашто са својим мужем и својом децом једноставно се не одселиш и склониш јер кад не будете живели заједно сигурно ће ситација бити другачија. Још да те подсетим: свештеника никад не називај ПОП већ само СВЕШТЕНИК ружно је кад у разговору било какве врсте свештеника називаш ПОП.
Буди јака, веруј искрено, ничим не изазивај твоју свекрву и Господ ће ти дати снаге да из свега изадјеш као победник. о.Драган

Comments are closed.