Прељуба

Питање:
Мужу сам опростила превару и обецао ми је да неће више јер му сад удовољавам све што му је фалило у сексуалном животу иначе смо у браку 20 год. преварио ме је са распуштеницом са којом је радио. Кад сам сазнала направила сам збрку да је она дала отказ Прошло је око 6 месеци и пре пар дана сам видела њен пропуштен позив, избила је свађа и он ме је ошамарио. Говори ми да ме воли али је стално агресиван и кад год га ухватим у лажи он разбија по кући а иначе не пије и не пуши али тражи секс сваки дан и то не обичан. А ја нигде не радим и зависим од њега. Оче шта да радим већ падам у очај јер га ипак волим?
Н.Н


Одговор:
Помаже Бог, Прељуба је грех неслободног са неслободном, односно мужа који има закониту жену, са женом која има свог мужа, или пад слободног са заузетом, или обрнуто.Прељуба је повреда и скрнављење туђе и своје брачне постеље. Ако су оба лица неслободна онда обоје истовремено скрнаве и своју и туђу постељу, не чувајући у свом законитом браку веру и љубав и преступају границу закона: зато грех прељубе подлеже већој осуди него греха блуда.
Прељуба је, чак и ако није откривена ипак праћена сталним унутрашњим мучењем и грижом савести: унутрашњи црв стално гризе, разобличава, исцрпљује и доводи до очајања. Ако се прељуба открије за њом следи велики стид, брука, неукротива јарост мужа чија је част оскрнављена, гнев сопствене жене онога ко је згрешио и достојна казна по праведном суду.
Данас су међу хришћанима такви греси толико многобројни, али за њих није предвиђена смртна казна. Уопште, овај грех се сада слабо кажњава, и само ће Сам Праведни Судија казнити за њега у будуђем веку. Кад је Христос говорио о браку, говорио је да закон Божији учи да Хришћанин (Хришћанка) свом супружнику треба да опрости сваку грешку и грех, осим једне грешке а то је прељуба. Опет знамо да је Христос опростио жени ухваћеној у прељуби, и сад нама остаје ко може, нека се угледа на Христа да би био савршен. Нека ти драги Господ буде на помоћи да правилно одлучиш. о. Драган

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *