NASLOVNA » Društvo, Inoslavni, TRAGOVI U VREMENU » Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da SAD zvanično priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da SAD zvanično priznaje Jerusalim kao glavni grad Izraela

Tramp je na konferenciji za medije pozvao sve relevantne faktore da priznaju Jerusalim i dodao da su Senat i Kongres odobrili ovu odluku.

„Nakon dve decenije, nismo bliže mirovnom sporazumu Izraela i Palestine, stoga sam doneo odluku da zvanično priznam Jerusalim za prestonicu Izraela“, rekao je.

Predsednik SAD kaže da je ova odluka doneta u najboljem interesu SAD i mira između Izraela i Palestine. Tramp kaže da je ovaj čin ključan korak ka miru.

„Jerusalim mora da ostane grad gde će se moliti i Jevreji i muslimani i hrišćani“, rekao je on i pozvao osoblje ambasade SAD u Izraelu da počne proces preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

View image on Twitter

Tramp je dodao da njegovi prethodnici nisu imali volju da reše višedecenijski sukob između Izraela i Palestine, ali su, kao predsednici, rešavali probleme u skladu sa zahtevom vremena.
Palestinci palili američke zastave zbog Trampove odluke

Stotine Palestinaca u pojasu Gaze protestovale su zbog najave američkog priznavanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Demonstracije na ulicama grada Gaze organizovale su različite palestinske frakcije i ekstremističke organizacije koje su pozvale na palestinsko jedinstvo u odgovoru na Trampovo saopšenje.

Učesnici protesta su palili američke i izraelske zastave, mahali palestinskim zastavama i nosili transparente s porukama da je Jerusalim večna palestinska prestonica.

4 komentar(a)

  1. Da ovo izgleda kao pocetak apokalipticnih dogadjaja,ali ne treba zaboraviti snagu muslimanskog sveta!

  2. Pa zar nije Jerusalim izraelski? Jeste.. Nisam za cionističke ideje Izraela ali grad jeste izraelski.

  3. Istorijski, grad je judejski.. međutim, nezgodno je to – istorijsko pravo…mislim, koliko daleko ,pod kojim okolnostima i tako to…Rasuđujući o bliskoj prošlosti, po načinu na koji su osnovali državu-nemaju nikakva Prava.

  4. Princ Mishkin

    Ja se slazem sa bratom Draganom koji ovo narocito priznavanje Jerusalema za prestolnicu Izraela povezuje sa Svetom knjigom Otkrovenja i apokaliptickim vremenima koja sada nastupaju. Tim pre sto „ustolicenje Jerusalema“ izrice americki Predsednik Donald Trump koji je u sastavu Templara-pod okriljem Rimokatolicke Crkve, zaduzenim za cuvanje Hristovog groba. Takodje, neko je pomenuo CIONIZAM, i smatram da je Americki Predsednik Trump „oznacio trasu cionizma“ svojim brojnim postupcima i izjavama od dolaska na vlast 2016 sto se najvise ogleda u njegovoj uni-lateralnoj monetarnoj politici prema svim zemljama i nacijama.
    Osim toga, poneuo bih da je, po mom znanju, u toku gradnja nadzemnog dela Solomonovog Hrama u Jerusalemu gde ce se zacariti sam Antihrist! ……..Mi, hriscani, treba da se sklonimo iz sveta, slusate li vesti o nevremenu po svetu, zemljotresi, ratovi i bune, poplave, klizista po Kaliforniji tek pre nedelju dana….i mnoga druga upozorenja Gospodnja?! Slava Gospodu koji nas OPOMINJE!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *