Postanje, stvaranje i rani čovek

TREĆI DEO – PITANJA I ODGOVORI – Sa kursa o Postanju

8. Granice biološke promene

O. Serafim: Sve vrste koje danas postoje vode poreklo u neprekinutom lancu od iste vrste koja je postojala i u prošlosti. Poznate su nam mnoge vrste koje više ne postoje. Međutim, pre nego što su izumrle, one su takođe pripadale onoj istoj vrsti kojoj su pripadale od početka.
Unutar svake vrste živih bića možete da zapazite velike promene. Na primer, jazavičar i nemački ovčar potiču od iste vrste, i jedan i drugi pripadaju psima i sposobni su da se pare i reprodukuju. Isto se može reći i za ljudske rase: iako izgledaju drugačije, svi pripadaju istoj vrsti.
Oni koji se nazivaju kreacionistima ne tvrde da nema promena. U prirodi postoji veliki broj promena, ali se one odvijaju unutar određenih granica. Upravo zbog toga se i vodi rasprava o evoluciji i stvaranju: da li su granice oštro definisane u skladu s rodovima – koji ne moraju biti isto što i vrste – ili sve potiče od prvobitne organske materije koja se razvila u različite rodove. Čini se da je sve što danas znamo o genetskom kodu protivno ovoj ideji. Organizam ne može da „evoluira“ u nešto što nije u skladu s njegovim genetskim kodom[1]. Veliki broj rasprava među evolucionistima trenutno je usredsređen upravo na pitanje kako je to moguće. Mi još nismo otkrili kako je to moguće[2].


NAPOMENE:

  1. Tj. u nešto što je izvan obima varijacija preciziranih od strane DNK za taj organizam. (Izd.)
  2. Najbolja knjiga posvećena ovoj temi je Nije slučajno! čiji je autor dr Li Špetner, ekspert za genetski kod. (Izd.)
Ključne reči:

Jedan komentar

  1. Požaže Bog, zar nema dvateset šest potomka Simovih, a ukupno sedamdeset jedno ime? Molim Vas za odgovor. Brojao sam više puta i uvek dođem do broja dvateset šest.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.