NASLOVNA » Društvo, TRAGOVI U VREMENU » Podgoričanin Mileta Pavićević Čiča mora u zatvor jer je sudiju pozdravio sa „Pomaže Bog”

Podgoričanin Mileta Pavićević Čiča mora u zatvor jer je sudiju pozdravio sa „Pomaže Bog”

BILO MU ODREĐENO DA PLATI 500 EVRA KAZNE, ALI ON IZABRAO DA 20 DANA PROVEDE U ZATVORU U SPUŽU

Mileta Pavićević Čiča, predsednik Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Crne Gore, sprema se da pođe u spuški zatvor na izdržavanje kazne od 20 dana, jer ne želi da plati kaznu od 500 evra koju mu je odredila sudija Suzana Mugoša zbog „nedoličnog ponašanja“ prilikom njegovog svedočenja u Višem sudu u procesu za pokušaj terorizma koji se vodi protiv 14 osoba.

„Prvi sam u istoriji suda pozdravio sudiju sa ‘Pomaže Bog!’ i eto zaradio po džepu. Nemam nameru da platim kaznu, već ću je radije odrobijati. I tamo u Spužu ja ću širiti svoju misiju. Prvi koji se javio da mi pomogne sa 500 evra bio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ali sam mu se zahvalio i rekao da ne želim da crkvene pare pune budžet Višeg suda u Podgorici. Blagoslovio je moj odlazak u zatvor i rekao da s obzirom na to da je ceo moj život jedna velika robija, ovih dvadesetak dana će mi doći kao odmor. Bolestan sam i loše se osećam. Čekam policajce da mi zakucaju na vrata i odvedu me u Spuž. Davno sam izabrao svoj put stradanja i od njega ne odustajem“, kaže Pavićević.

Upravo je ovih dana Pavićević napravio neobičan gest kada je, mimo svih protokola, uspeo da dođe do Francuza Arna Gujona, osnivača humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ koji je boravio u Podgorici, i pokloni mu staru srpsku vojničku kapu.

Obradovao se Francuz neočekivanom daru i nakrivio kapu na glavi. Podsetio ga je Čiča da je istu svojevremeno nosio i Šarl de Gol.

„Ovo vam je srpska kapa sa Dražine Ravne gore“, kazao je Pavićević i pozvao Gujona da poseti njegov muzej koji se nalazi u porodičnoj kući u Podgorici.

 

Izvor: Intermagazin

4 komentar(a)

  1. Zna Srpka još roditi Obiliće! Besmrtni Draža se raduje……živ je on, itekako živ. Živeo na mnogaja ljeta! A Bog će sigurno pomoći……..

  2. Svaka čast gosn. Mileti, nekima je robija na sramotu, a njemu na slavu.
    Inače, ništa bolje nije ni u Beogradu, sećam se jednog razgovora za posao od pre nekoliko godina, gde su mi na kraju priznali da su me zvali samo da se malo sprdaju, jer sam poslat imejl i rezime otpočeo sa ,,Pomaže Bog“. Od sprdnje su odustali, doduše, kad su videli da nisam nekakav arhaičan brđanin (što je, naravno, negativno u današnjem dobu emancipacije i selektivne političke konkretnosti), ali je posao svejedno već bio namenjen drugome.
    I lep gest prema Gujonu, zaslužio je momak tu kapu. Ne sumnjam da mu je to draže od bilo čega drugog materijalnog što je mogao da dobije.

  3. Ja sam protiv cetnika, ali pozdrav ovoga coveka nema veze sa cetnicima, nego sa verovanjem u Boga, tako da je on kaznjen za svoju veru i pozdrava koji polazi od toga da Boga ima. Zbog toga sam na njegovoj strani, a sudija je neko koga treba mlatiti javno ili tajno, nije ni bitno.

  4. Veliki Getsbi

    Na Jedinom Istinitom, a to znači Konačnom i Neopozivom Pravednom Sudu Božjem, koji će nastati prilikom Drugog i Slavnog Dolaska Gospoda Isusa Hrista, ipak će se pokazati da je apsolutna i prava istina sadržana u narodnom pozdravu koji kaže da nam „Pomaže Bog“, i tada će biti proslavljeni i nagrađeni upravo oni koji su se pozdravljali riječju da nam „Pomaže Bog“, a strahovito će biti izobličene i kažnjene nepravedne sudije i sudijice koje su se drznule da ovakvo svjedočenje Boga i Božje Pravde kažnjavaju kao „nedolično ponašanje“. Teško im se, koji nepravedno sude !!!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *