NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Bogoslovlje svetootačkog podviga i iskustva » PISMA

PISMA

 

PISMA
 

 
25. OPROŠTAJ SA ROĐENOM SESTROM[1]
 
Na Sv. Jovana 1979.g.
Manastir Ćelije
 
Mile moje, sestro i Nade,
Evo da vam se javim iz ovogodišnje zime, starovremenske zime. Sneg je pao pred Sv. Nikolu, zadržao se, i padao svih ovih dana. Ja sam kao neki „norman“ uživao i evo danas uživam. Sva priroda se zaogrnula veličanstvenom lepotom i duhovnom krasotom. Nadam se da i vi imate snega u izobilju. Bar tako izgleda po novinama.
Mi smo odlično proveli praznike. Moj pritisak i zima su prijatelji. Imali smo dosta i gostiju: naši bliži prijatelji. Ja, hvala Bogu, radim svoj posao sa „razdelom“. Ne mogu drukčije. To mi je srce života. Razume se, naša mila Mati Igumanija sa sestrama čine sve da mi rad učine što prijatnijim. Sve su vredne kao najvrednije pčelice. Blagi Gospod neka ih za to obogati i nagradi svakim nebeskim dobrom, a pre svega – Carstvom nebeskim.
Kako ste vi dve? Ne škodi li mami jaka zima? Hvala Bogu kad imate dovoljno ogreva. I kad vas prijatelji obilaze. Naročito hvala doktor-Boru što vas posećuje i ukazuje lekarsku prijateljsku pomoć. Razume se, mnogo hvala i mirjani što vas često posećuje. Mnogo mi ih pozdravite. Njihovo dobro prema vama blagi Gospod će im nagraditi.
Osobito se radujem što tako lepo proslaviste Slavu, i sveštaste maslo. Izuzetno mi je drago što se hvalite svojim sveštenikom – parohom. Mnogo ga pozdravite.
Sa Vukicom razgovaram po katkad telefonom. A i sa Banetom. I on mi se javio. Danas dobih od Radeta[2] Božićnu čestitku sa američkim.karakterističnim dodatkom – deset dolara.
Mnogo pozdrava sestra Bebi, i unapred hvala na tegli slatka. Pozdrav i komšiji Aleksi, i našoj Vuki.
 
Pozdravlja vas i voli vaš
brat i ujak Blagoje = Justin
 


 
NAPOMENE:

  1. Poslednje pismo rođenoj sestri Stojni i sestričini Nadi, upućeno iz manastira Ćelije u Leskovac (na Svetog Jovana, 1979.)
  2. Sestrić oca Justina koji živi u Americi – prim. redaktora.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *