NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Bogoslovlje svetootačkog podviga i iskustva » PISMA

PISMA

 

PISMA
 

 
24. EVANĐELSKA BRIGA O BLIŽNJIMA
 
Vaistinu se Gospod rodi![1]
 
Da sav svet Crkvom, dragi mi oče S, kroz svete božanske Tajne svete evanđelske vrline preporodi. Nema sumnje i dah i duh tvoga dragog pisma su iz „Večnog Evanđelja“. Najpre me je tvoja uputnica zbunila, pismo – razvejalo zabunu i objasnilo. Po dobroti svojoj ti si meni pripisao ono što sam Vam ja ubogi, svojim bivšim učenicima i vaspitanicima, kao nastavnik i vaspitač odmucao iz Spasovog „Večnog Evanđelja“. Neka nam je svima na spasenje i ovoga i onoga sveta! Samo – da nam je On: Svesladčajši Gospod uvek u duši i oko duše, uvek u srcu i oko srca, uvek u nama i s nama u svim večnostima našim!
Ovoga puta, posebno hvala tebi, i mnogim mojim učenicima, za Vašu evanđelsku ljubav prema meni to je ono što ostaje od nas iz ovog u onom svetu i po čemu nas kao Hristove raspoznaju sva bića u svima svetovima, od Arhanđela do crva. – Zaista u našem zemaljskom svetu ništa tako ne miriše pa nebo kao evanđelska briga o bližnjima. Hvala za tu radost. Blagi Gospod neka sve staze tvoga života zaspe neuvenljivim cvećem iz nebeskih svetova, i neka zanavek ima u milosti Svojoj i tebe i sve tvoje mile i drage.
Bila bi to radost izuzetna za mene, kada bi ti u leto došao pa koji dan do mene, da vidiš ovu našu skromnu obitelj i osetiš njen život.
 
Preporučujući se tvojim svetim molitvama
srdačno te pozdravlja tvoj
otac Justin
 
 


 
 
NAPOMENE:

  1. Pismo svom bivšem učeniku, sada svešteniku (na drugi dan Božića 1961.)

 
 

 
 

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *