NASLOVNA » Društvo, Pomesne Crkve, TRAGOVI U VREMENU » Patrijrah Kiril traži zabranu abortusa

Patrijrah Kiril traži zabranu abortusa

– Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je pismo u kojem poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je predstavnik za medije poglavara Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Volkov.

 

Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva Ruske ptravoslavne crkve, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se da zakonsko pravo na život, zdravlje i blagostanje.

U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentnog prekida trudnoće, sredstava protiv kontracepcije i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo, kako se navodi, poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja.

Kako prenosi Sputnik, autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate.

Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret „Za život” i pokret „Pravoslavni dobrovoljci”.

Nakon potpisivanja pisma, patrijarh Kiril je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov – prenosi Fonet.

 

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/364470/Patrijrah-Kiril-trazi-zabranu-abortusa

10 komentar(a)

  1. na redu je Putin…daće Bog…

  2. Svaka cast

  3. Ovo je i jedan od načina da se svijet upozori na Božiju zapovijest “ ne ubij“ kao i na sve posljedice koje proizilaze iz tog teškog oblika grijehovnog ponašanja.Zakonske zabrane ovih ili onih grijehovnih ponašanja nisu same po sebi dovoljne da se ta pojava stavi bar pod kontrolu.Uloga Crkve u tom pravcu je od presudnog značaja,a ona ima prilične mehanizme da se aktivnije,nego što je to bilo do sada,posveti tom problemu…..

  4. Hrabro!Bilo je krajnje vreme.

  5. Da, hriscanski i pobozno je iznad svega da se zivi posteno i da bez greha u braku radjaju decu. Ipak, ne zaboravite na upozorenje iz Svetog otkrovenja Svetog Pisma:“ I zenice se i udavace se, i kupovace i prodavati, i nece videti da je dosao kraj!“ Pravoslavci bi trebali da se „istrgnu“ iz sveta i da docekaju Hrista u drugom dolasku kao sveti, tj. „sa andjelima pojuci Alilija…“ ne misleci o svetskom, kao sto cine oni koji su u braku…..Patrijarh Kiril je jezuitski lukav……

  6. Patrijarh Kiril „jezuitski lukav“…..od srca sam se nasmejao…..

    • Naravno, tako. I ne zelim time da vredjam licnost i poziciju ruskog patrijarha vec da ukazem na to da briga oko radjanja dece u ovo nase vreme odstupa od strazenja nad sobom i bdenija neprestanog u duhu svetom cekajuci slavni drugi dolazak Zenika Hrista. Mi dusama svojim treba da postanemo neveste Hristove i u duhu sinovi i braca Hrista….Probajte ovo: „Um svoj i duh svoj daj Bogu Ocu Nebeskom, Dusu svoju predaj Hristu Spasitelju i telo svoje daj Duhu Svetom “ inece vas zanimati radjanje dece…A dusa nasa u braku sa Hristom vec ovde na Zemlji radjace ce mnogu decu koju ce nam Hristos dati a to su vrline…da dobrodetelji su deca iz braka sa Hristom…..a ne jezuiti po ruskoj zemlji…i NIJE ZA SMEJANJE!!!!

  7. Bojim se da je vaše mišljenje baš sebično. Imaju prava biti rođeni i oni koji će svojim životom biti mnogo svetiji od nas „svetih“. Blagoslov je Božiji na svakom od nas! Gospod nas sasvim dovoljno voli))

  8. Zabranom abortusa bi se samo postiglo to da zene pocnu iste izvrsavati kod privatnika, krijuci. Time drzava gubi uvid u stvarno stanje i oneomogucava sebi da sprovodi racionalnu politiku obrazovanja mladih da ne dolaze u situaciju nezeljene trudnoce. Abortus nije opravdan, ali i njegova zabrana je pucanj u prazno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *