NASLOVNA » Društvo, Pomesne Crkve, TRAGOVI U VREMENU » Patrijrah Kiril traži zabranu abortusa

Patrijrah Kiril traži zabranu abortusa

– Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je pismo u kojem poziva na potpunu zabranu abortusa na teritoriji Rusije, saopštio je predstavnik za medije poglavara Ruske pravoslavne crkve Aleksandar Volkov.

 

Inicijativa, koja je usaglašena sa Komisijom za pitanje porodice, zaštite materinstva i detinjstva Ruske ptravoslavne crkve, poziva, između ostalog, da se svako začeto dete proglasi ljudskim bićem i da mu se da zakonsko pravo na život, zdravlje i blagostanje.

U dokumentu se predlaže zabrana hirurškog i medikamentnog prekida trudnoće, sredstava protiv kontracepcije i pomoćnih reproduktivnih tehnologija, koji su sastavni deo, kako se navodi, poniženja ljudskog dostojanstva i ubistva dece koja se nalaze u početnoj fazi embrionalnog razvoja.

Kako prenosi Sputnik, autori inicijative predlažu da se trudnicama i porodicama sa decom pruža materijalna pomoć iz federalnog budžeta u visini minimalne plate.

Potpise za usvajanje inicijative prikupljaju Ruski društveni pokret „Za život” i pokret „Pravoslavni dobrovoljci”.

Nakon potpisivanja pisma, patrijarh Kiril je zahvalio učesnicima akcije na radu i blagoslovio ih, naveo je Volkov – prenosi Fonet.

 

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/364470/Patrijrah-Kiril-trazi-zabranu-abortusa

10 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *