NASLOVNA » Društvo, SPC, TRAGOVI U VREMENU » Patrijarh Irinej: Naši državnici ne smeju dati saglasnost na otuđenje KiM, jer – što se silom uzme, to se i vrati

Patrijarh Irinej: Naši državnici ne smeju dati saglasnost na otuđenje KiM, jer – što se silom uzme, to se i vrati

Patrijarh srpski Irinej izjavio je večeras povodom poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji da Kosovo ne sme da se otuđi ni pokloni.

„Apelujemo na naše državnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti“, rekao je patrijarh za Radio-televiziju Srbije.

Kako je RTS preneo, SPC će se odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je juče ocenio da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda. On je kazao da je pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji pitanje koje „stopira sve nas“.

„Dok to ne rešimo, imaćemo zamrznut konflikt i nikada se iz toga nećemo iskobeljati“, kazao je Vučić i pozvao sve na otvoreni dijalog o tom pitanju.

 

Izvor: RTS

2 komentar(a)

  1. A sinoć dakle 28.07.sam ta tv hramu slušao nj.s.patrijarha Irineja kako kaže da prethodne 2 nedelje nije ni bio u Srbiji pa samim tim ni davao nikakve izjave…dakle odavno je jasno nije važna istina samo naslov koji prodaje novine…e zato treba čitati isključivo svete oce koji uvek isto govore a ne kojekakve novine gde samo jedni od drugih kopiraju tekstove sa „dobrim naslovima“

  2. Kao što bi rekao predsednik Tramp: „lažne vesti (fake news)“, ili još bolje Kjekogor:
    dnevna štampa je đavolja biblija.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *