Патријарх Иринеј: Наши државници не смеју дати сагласност на отуђење КиМ, јер – што се силом узме, то се и врати

Патријарх српски Иринеј изјавио је вечерас поводом позива председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији да Косово не сме да се отуђи ни поклони.

„Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење Косова и Метохије, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити“, рекао је патријарх за Радио-телевизију Србије.

Како је РТС пренео, СПЦ ће се одазвати позиву председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о питању Косова и Метохије.

Вучић је јуче оценио да је унутрашњи дијалог о Косову одлучујући за будућност Србије и српског народа. Он је казао да је питање односа према Косову и Метохији питање које „стопира све нас“.

„Док то не решимо, имаћемо замрзнут конфликт и никада се из тога нећемо искобељати“, казао је Вучић и позвао све на отворени дијалог о том питању.

 

Извор: РТС

2 Comments

  1. Као што би рекао председник Трамп: “lажне вести (fake news)”, или још боље Кјекогор:
    дневна штампа је ђавоља библија.

  2. А синоћ дакле 28.07.сам та тв храму слушао њ.с.патријарха Иринеја како каже да претходне 2 недеље није ни био у Србији па самим тим ни давао никакве изјаве…дакле одавно је јасно ниje важна истина само наслов који продаје новине…е зато треба читати искључиво свете оце који увек исто говоре а не којекакве новине где само једни од других копирају текстове са “добрим насловима”