NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Duhovno uzdizanje » OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

 

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA!
Pisma duhovnog rukovođenja za savremenog čoveka

 

 
TRPLJENJE
 
N.!
Kuda ćeš da pobegneš? Postoji samo jedno usmerenje – ka Bogu, a njega nužno prate trud i patnje. Moli se za ustrojstvo svog života i Gospod će sve dati, ako je na dobro. Međutim, i tada je potrebno mnogo trpljenja.
Neka te Bog blagoslovi za trpljenje.
 
* * *
 
Draga u Gospodu V.!
Kada ljudi žive bez Boga, onda se život pretvara u pakao, za kojim sledi i pakao u večnosti. Trebalo bi da Vi već živite po drugačijim zakonima, po zakonima Božijim, i da trpljenjem pobeđujete ono zlo, koje caruje oko Vas. Naime, samo će to trpeljivo stajanje u istini, potvrđivanje svoje vere i uzdanje u Boga koje se dokazuje samim životom doneti dobar plod. Ima li smisla nazivati se hrišćaninom a živeti kao neznabožac? Molite se u tajnosti za svoje bližnje i ljubavlju i sastradanjem pobeđujte zlo.
Neka Vas Gospod umudri!
 
* * *
 
Draga u Gospodu V. N.!
U obezboženom svetu gospodari đavo, a to što Vas muči su demonska strahovanja. Međutim, neka je slava Bogu* – ona ne prevazilaze Vaše snage, a milost Božija vas ukrepljuje osetno i očigledno. Jedino je Gospodu poznat cilj Vašeg truda i trpljenja. Na nama je samo da budemo potpuno uvereni da se sve dešava po dopuštenju Božijem, i u tom slučaju Vaše trpljenje i trud neće propasti. Osobitu vrednost pred Bogom nemaju samo pokajanje na rečima i svest o sagrešenju, nego i pokajanje na delu, tj. trpljenje zbog svojih prećašnjih bezakonja. Nastojte da se miropomažete jednom godišnje. Ispuniću Vašu prozbu da se pomolim za Vas. Neka Vas Gospod ukrepi!
 
* * *
 
Draga u Gospodu N.!
Pomoliću se za Vašu porodicu. Međutim, Vas sasvim dobro savetuje Vaš parohijski sveštenik, i nema nikakve potrebe da se obraćate još nekome. Životu nas uči sam život, i ne dešava se da čitavog života koračamo glatkim putem. Naprotiv, samo nas krsni put vodi u radost opštenja sa Bogom ali, naravno, samo ukoliko svoj krst nosimo bez roptanja i ako svakodnevno crpemo svoju snagu iz Boga.
Neka vas Bog blagoslovi i želim vam trpljenje, trpljenje i opet trpljenje.
 
* * *
 
Dragi oče M.!
Ispuniću Vašu prozbu da se pomolim za Vas. Borba sa strastima traje tokom čitavog našeg života. U toj borbi se učimo da sagledamo svoju krajnju slabost i neodrživost, kao i veliku silu Božiju, koja u jednom jedinom trenutku može da nas oslobodi od zamki greha i strasti.
Bilo bi dobro da pročitate brošuricu pod nazivom „Neobjavljeni dnevnik“ sv. Jovana Kronštatskog. Ako ga iskreno ljubite i ako se rukovodite njegovim savetima, iz tog dnevnika ćete doznati kako se on borio sa tim istim nezgodama koje napadaju i Vas.
Trpljenje je velika sila, i sa trpljenjem je lako koračati po životu. Ako mu se prisajedini smirenje, ono će čoveka uvesti u Carstvo Nebesko. U slučaju potrebe, idite kod lekara. Zar ne bi bilo isuviše drsko da tražimo iscelenje od Samog Gospoda?
Pomolite se i za mene, slabog.
 
* * *
 
Draga M.!
Ko u životu nije pogrešio! Zbog toga svi, bez izuzetka, traže milost i popustljivost (snishođenje). Da biste živeli po Božijem, potrebno je da se potrudite u trpljenju i molitvi, pomažući mužu da se podigne nakon pada. Vaše trpljenje i ljubav prema deci za njega će značiti više, nego razgovori i razjašnjenje vaših odnosa. Razume se da deca ne bi trebalo da budu upućena u greške odraslih. Deca bi i sama mogla to da primete, ali ne bi trebalo da posredstvom Vas i od Vas dobiju to strašno znanje, koje ubija veru u dobro i ljubav. Neka Vas Gospod ukrepi!

Jedan komentar

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *