NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Duhovno uzdizanje » OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

 

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA!
Pisma duhovnog rukovođenja za savremenog čoveka

 

 
PUT KA BOGU
 
Draga u Gospodu N.!
Najbolje bi bilo da više čitaš sveto Evanđelje i da se moliš Bogu kod kuće, a da u crkvu odlaziš za praznične i nedeljne službe.
Mi bi, draga moja, trebalo da stremimo ka Bogu i da jedino Njega tražimo u životu. Bog će ti dati duhovnog rukovoditelja, i tvoje srce će ga primiti u miru, radosti i tišini. Ako pak takvoga nema, ne zbunjuj se i ne traži ga.
To, što si se venčala sa suprugom, predstavlja milost Božiju. Vi živite u porodici, i sada ste za to dobili i Božiji blagoslov.
Pre te Svete Tajne živeli ste u grehu, a vaša deca bila su plod greha. Lakše ćete trpeti sve porodične nedaće, ako nosite svoj od Boga blagosloveni krst. Trebalo bi da svi podjednako nosite krst. Međutim, sada će vaše trpljenje biti na spasenje i vama i vašoj deci. Pročitajte 7. poglavlje 1. poslanice Korinćanima. Biće vam jasno kakve blagoslove daje Sveto Pismo za porodične odnose.
Mogu da se pomolim za vas, da Gospod sve vaše pomisli upravi ka dobru.
 
* * *
 
Dragi inoče A.!
Putevi ka Bogu ne mogu se ni nabrojati. Međutim, očigledna su dva puta, utabana našim mnogobrojnim stopama. Jedan je put pastira-priprostih ljudi a drugi put mudraca.
U Crkvi su potrebni, veoma potrebni i jedan i drugi put. Trebalo bi da stanemo na onaj put, koji je saglasan s našim unutrašnjim čovekom.
Uzvišena mudrost je dosegla dubinu duhovnog ozarenja, a molitvena prostota ne zaostaje za mudrošću.
Neka Vam Bog po Vašem srcu i umu podari i umni i duhovni trud.
 
25. maja 2001. godine
 
 

 
 

Jedan komentar

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *