OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

 

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA!
Pisma duhovnog rukovođenja za savremenog čoveka

 

 
BLAGOSLOV
 
Vi, T., ne govorite istinu! Vi ne želite da sledite Hrista jer u svom životu sledite svoje požude, gazeći od Hrista date zakone. Ko stvara porodicu bez roditeljskog blagoslova? Ko ne želi da se suoči s crkvenim pravilima, koja kažu da se među supružnicima ne može dopustiti razlika u godinama koja bi bila veća od 15 godina?
Ne, ja ne mogu da Vam pomognem, jer se laž, prevara i lukavstvo s kojima ste srasli i s kojima ste se srodili mogu iskoreniti samo ličnim životnim podvigom, o čemu kod Vas nema ni pomena. Prema tome, draga T., sada se pažljivo osvrnite na sebe i počnite od toga što nećete dopustiti da se prodube one greške koje ste već načinili. Čuvajte se novih, o kojima već razmišljate* – da napustite školovanje. Majka je bila u pravu, jer je teško sjediniti učenje i porodične poslove.
Osim toga, ne izbegavajte savete i pomoć svoje majke. Njoj je od Gospoda dato da o Vama zna mnogo više nego bilo ko drugi.
 
Draga majčice!
Radovalo bi me ako biste razumeli i prihvatili moj odnos prema Vašem trudu, tj. prema Vašim poslušanjima i uopšte ka stvaralaštvu. Kod mene, uboge neznalice, neprestano dolaze i dolaze učeni ljudi, neki sa svojom knjigom, neki sa svojim filmom, neki sa svojim političkim rasuđivanjima i proračunima. Međutim, ja primam živog čoveka i njegovu dušu, a ne samo njegovo delo. Moj posao je da se molim, kako bi Gospod sve usmerio ka dobru, na korist onoga koji se trudi, kao i onih zbog kojih se trudi. Ja znam da Vi pišete o svom duhovnom ocu i radujem se što Vaše sećanje odaje priznanje blagodarnosti i ljubavi prema onome, koji je tako mnogo značio u Vašem životu. Radujem se i molim, a blagoslov, kao i recenziju za to Vaše delo, trebalo bi da zatražite od onog sveštenika s kojim se zajedno trudite i koji se brine za izdavanje Vaše knjige. Neka Vas Gospod ukrepi i neka Vam podari snagu i duhovnu mudrost u Vašem trudu.
 
20. maja 2001. godine

Jedan komentar

 1. Ovo je nešto skoro najbolje što sam pročitao!
  Takođe i pisma i saveti o porodičnom životu.
  Predivan i bogomudar starac Jovan Krestjankin.
  Hvala Svetosavlju za ovu knjigu.
  Hvala ocu Ljubi Miloševiću.
  Neka vas Gospod ukrepi u daljem radu.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *