OTAC ARSENIJE (1893-1973): JEROMONAH, POLITIČKI ZATVORENIK, DUHOVNIK

 

OTAC ARSENIJE (1893-1973)
jeromonah, politički zatvorenik, duhovnik

 

 
PISMO
 
Dali su mi pismo koje je trebalo da odnesem ocu Arseniju. Na putu sam ga izgubila. Kada? Kako? Ni sama ne znam. Otkrila sam da nema pisma tek kada sam došla kod njega.
Bilo mi je veoma krivo, osećala sam se užasno. Odmah sam mu rekla da sam izgubila pismo koje bilo njemu namenjeno. Znala sam da je osobi koja mu je pisala bilo veoma stalo da odgovor dobije što pre i da se radilo o nečemu veoma važnom. No nisam imala ni približnu ideju o čemu se radilo i šta je pisalo u tom pismu.
Kada me je saslušao, otac Arsenije reče: „I to je volja Božja!“
Sledećeg jutra, kada sam odlazila, blagoslovio me je, dao mi je pismo i rekao: „Nemojte i ovo da izgubite!“
Otišla sam i čim sam stigla kući, otrčala sam do M. Pre nego što sam joj dala pismo, rekoh joj da sam izgubila njeno. M. se sneveseli i poče čak i da plače. No kada je pročitala pismo oca Arsenija ona ponovo zaplaka, ali ovaj put od radosti. Stalno je ponavljala: „Gospode, kakva radost! Otac Arsenije mi je poslao odgovor na ono što sam ga pitala u svom pismu! Sve mi je napisao! Zašto si se šalila sa mnom i rekla mi da mu nisi predala moje pismo?“
A ja pomislih u sebi: „Kako je ovo moguće?“

Ključne reči:

5 komentar(a)

 1. I mene je odusevila i rasplamsala u dubinu jaki i dobri Otac Arsenije.Knjigu sam otkrila tj ceo tekst na blogu nekom i to je jedno svedocanstvo iz njegovog zivota.Ja sam je dozivela istinitom i jedna draga knjiga , Za preporuku svima!

 2. Da li moze da se kupi stampano izdanje ove knjige?

 3. Zoran Milosavljevic

  Postovani,

  Ova knjiga (OTAC ARSENIJE (1893-1973): JEROMONAH, POLITIČKI ZATVORENIK, DUHOVNIK) mi se veoma dopada ali mi nije jasno da li su dogadjaji i licnosti izmisljeni ili stvarni.
  Da li je otac Arsenije stvarno postojao?
  Da li mozete da mi pojasnite?

  Pozdrav,
  Zoran

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.