НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Књиге и изабрани чланци » ОТАЦ АРСЕНИЈЕ (1893-1973): ЈЕРОМОНАХ, ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК, ДУХОВНИК

ОТАЦ АРСЕНИЈЕ (1893-1973): ЈЕРОМОНАХ, ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК, ДУХОВНИК

 

ОТАЦ АРСЕНИЈЕ (1893-1973)
јеромонах, политички затвореник, духовник

 

 
ДРУГИ ДЕО
 
УВОД
 
У овом делу сакупљена су и објављена сећања на оца Арсенија и сведочанства о њему, као и о људима који су на овај или онај начин били у додиру са њим и чије животе је дотакао. Неки од њих су значајни и виђенији људи, а други обичан народ. У овом делу ће читалац моћи да препозна неке од личности о којима је писано у првом делу, но сусрешће се и са новим ликовима. Неки од њих су духовна деца Оца Арсенија, а неки су, пошто су га упознали, отишли у свет са чврстом вером у Бога, са свешћу о томе шта значи бити верујући човек који у животе других уноси радост, доброту и помаже им у свим животним потешкоћама.
Отац Арсеније је умео да узме на себе тегобе и грехе других, умео је и да их научи молитви да би на тај начин сами могли да нађу пут к Богу. Умео је да пробуди веру у људима и да им покаже колика је радост помагати другоме у невољи. Никада нећемо знати тачан број људи којима је он помогао и које је подржао у најтежим тренуцима живота, као што нећемо знати ни колико људи је привео к Богу и усмерио на прави пут који води к Њему. Знамо једино да је тај број огроман. Читајући сећања која су овде сакупљена, видећете и разумети какав је био живот оца Арсенија, а упознаћете се и са животима других људи који нам могу послужити као пример. Велику благодарност дугујемо духовној деци оца Арсенија, његовим пријатељима и познаницима који су пристали да напишу своја сећања и да опишу своје познанство са њим.
Док пребира по сећањима на оца Арсенија, читаоцу не може да промакне изузетна и света љубав коју је он имао према Мајци Божјој, којој се вазда молио за нас грешне.
Пресвета Богородице, моли Бога за нас!

4 коментар(а)

 1. Zoran Milosavljevic

  Postovani,

  Ova knjiga (ОТАЦ АРСЕНИЈЕ (1893-1973): ЈЕРОМОНАХ, ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК, ДУХОВНИК) mi se veoma dopada ali mi nije jasno da li su dogadjaji i licnosti izmisljeni ili stvarni.
  Da li je otac Arsenije stvarno postojao?
  Da li mozete da mi pojasnite?

  Pozdrav,
  Zoran

 2. Da li moze da se kupi stampano izdanje ove knjige?

 3. I mene je odusevila i rasplamsala u dubinu jaki i dobri Otac Arsenije.Knjigu sam otkrila tj ceo tekst na blogu nekom i to je jedno svedocanstvo iz njegovog zivota.Ja sam je dozivela istinitom i jedna draga knjiga , Za preporuku svima!

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *