Osmi mart

Pitanje:
Pomaže Bog, Mišljenja sam da osmi mart, takozvani dan žena pravosavni ne treba da slave, a naš narod masovno pridaje značaja tome datumu. Recite nešto o tome.
Boro


Odgovor:
Bog ti pomogo Boro, Naš narod ne slavi samo 8. mart nego i mnogo drugih nevažnih „praznika“. Bitno je da se jede, pije i veseli, a kakva je svrha mnogi i ne pitaju. Ovih dana slušam reklame na našim radio stanicima gde se organizuju „proslave“ 8 marta po restoranima uz bogat meni i dobru muziku. Pa onda sam sebe pitam o čemu naš narod razmišlja kad u prvu nedelju Časnog posta ide da banči i slavi nešto ko zna šta. Najveći je problem što mnogi takvi rade kako rade a kad im krene po zlu, onda dolaze i traže savet zašto im se to dešava. Kad im sveštenici kazu razlog i kad ih posavetuje oni odmah imaju izgovor „kako to rade svi“ ne mogu da budem izvan društva. Ljudi brinu šta će im društvo kazati a ne brinu kakav će odgovor od Gospoda dobiti.
8.mart ima sigurno neku važnost za pokret žena, ali sigurno nije toliko bitan da se zbog njega gazi Časni post. S poštovanjem
o.Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *