NASLOVNA » Ne damo svetinje » O. Gojko Perović: Slobodno neka izvedu vojnike na ulicu, oni će biti naši najbolji šetači

O. Gojko Perović: Slobodno neka izvedu vojnike na ulicu, oni će biti naši najbolji šetači

“Naš pravni tim uspio je ministrima i premijeru Dušku Markoviću potpuno da razobliči svaku spornu tačku, koje su diskriminatorske i antiustavne, a njih nije malo! Čak i oni koji su imali zadatak da nas poremete poslije petočasovne pravne bitke ostali su bez argumenata. Onda vam je sve jasno”, zaključio je Perović

Od 

 

Ne plašimo se ni da vojsku izvedu na ulice. Izveli su pola Crne Gore na ulice, i vojnici će biti naši najbolji šetači, poručio je aktuelnoj vlasti Crne Gore Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, gostujući u emirisi Pečat TV RTRS.

“Značajna nam je podrška koja dolazi iz Srbije i Republike Srpske. Naravno, nije poželjna u nekom zaštitničkom smislu, jer takvi tonovi nam ne pomažu zbog vlasti koja jedva čeka takve momente. Vlast u Crnoj Gori ne želi da imenuje litije pravim imenom, a to je skup građana Crne Gore koji su nezadovoljni donesenim zakonom. Baš zato smo u nezgodonoj poziciji da svaka prejaka podrška iz Srbije i Republike Srpske, Đukanovićevoj vlasti dobro dođe za zamjenu teza”, naglašava Perović.

U posljednje vrijeme iz Poreske Uprave Crne Gore spominju se basnoslovni navodni dugovi SPC prema državi, što rektor Cetinjske bogoslovije demanatuje.

“SPC i njene jedinice ni manje niti više nego druga pravna lica u Crnoj Gori duguju ili ne duguju državi. Veoma nekorektno je od vlasti izvlačiti u ovom trentku tako nešto. Znam da je iznos koji se pominje u javnosti nebulozan. Poreska uprava Crne Gore treba da bude u službi svih njenih građana, a ne dnevne politike!“, istakao je Perović.

Zvanična vlast Crne Gore uporno pokušava smanjiti broj vjernika na litija i molebanima, a Đukanović ističe da je polovina onih koji su tamo, djeca.

“U današnjem svijetu tehnologije, dronova, mobilnih telefina, veoma je lako izbrojati ljude, a oni to neće! Evo vam primjera. Najveći politički skupovi u Crnoj Gori privlačili su između 10.000 i 20.000 građana, dok danas u Podgorici imate na najmanje posjećenoj litiji 35.000 stanovnika. Ako tome dodate litije u Baru, Nikšiću, Budvim Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu…dolazite do narealnih brojki za Crnu Goru”, poručio je Perović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović često ističe da Crna Gora nije srpska država, a Perović ima jasan odgovor za njega:

“Ko njega pita je li Crna Gora srpska! Na posljednjem popisu imate trećinu građana koji su se izjasnila da su Srbi, polovinu koja piše srpskim jezikom, i još polovinu koja njeguje na neki način i čuva vezu sa srpskim identitetom. On kao predsjednik trebalo bi u najmanju ruku da ćuti o tome”, jasan je rektor Cetinjske bogoslovije.

Perović je bio i akter sastanka sa Vladom Crne Gore, sa kojeg je došlo šturo saopštenje u kojem je svaka strana zadržala svoje početne pozicije.

“Naš pravni tim uspio je ministrima i premijeru Dušku Markoviću potpuno da razobliči svaku spornu tačku, koje su diskriminatorske i antiustavne, a njih nije malo! Čak i oni koji su imali zadatak da nas poremete poslije petočasovne pravne bitke ostali su bez argumenata. Onda vam je sve jasno”, zaključio je Perović.

Izvor: IN4S

 

Komentarisanje nije više omogućeno.