NASLOVNA » Mišljenja na savremene teme, PITANJE PASTIRU » Novi svetski poredak

Novi svetski poredak

Pitanje:
POMAŽE BOG! Mišljenja sam da zapad želi da uništi Pravoslavlje, a pošto im je Rusija malo veliki zalogaj udarli su na Srbiju. Kakvo je mišljenje crkve o tom tzv. novom svetskom poretku? Sa verom u Hrista nadam se da će Srbija prevazići ovaj taman oblak koji se nadvio nad njom. Unapred zahvalan!
Dalibor


Odgovor:
Bog pomogo! Srbija može da prevaziđe ovaj «taman oblak» samo iskrenim vraćanjem Pravoslavlju, stim što će da prestane da ga tretira kao neki deo njenog istorijskog folklora i kulture. Srbija mora da obnovi svoju drevnu nemanjićku crkvenost i blagočešće, ako misli da se prepoznaje kao nacija u Crkvi. Bez te crkvenosti današnje shvatanje «sprstva» jeste jedna od mnogih jeresi koja zapljuskuje Crkvu u Srbiji. Udaranje na Srbiju samo zato što je ona tako crkvena i pravoslavna ne odgovara istini. Verovatno postoje drugi interesi, a lično mislim da je u pitanju poznata naša tvrdoglavost i prkos izražen prema velikim silama. Možda i neka prirodna bogastva, a najviše geopolitička teritorija.Nemojmo da se zamajavamo da smo mi neka duhovna prepreka ovom Globalizmu. Geografska i politička da, a nikako duhovna. Procentualnost crkvenosti u našem narodu jedva prelazi nekoliko procenata jednocifrenog broja. Mi smo izrazito duhovno pasivna nacija koja voli da stvara slavopojke sama o sebi. I sujeverna, čak i kroz neko privatno shvatanje pravoslavlja. Gotovi smo da umremo za Pravosalavlje a da ga u isto vreme uopšte ne poznajemo, i u našem životu držimo ga kao neki rezervni točak. Dakle, vidimo ga u istorijskim prilikama samo kada nam zatreba.
Naša porodica je više uništena nego na Zapadau, i socijalni problemi su ogromniji, da naša Crkva ni Država nemaju program, i a možda i želju da se počnu suočavanja sa pitanjem moralnog opstanka nacije. Crkva u ovom slučaju može mnogo da pomogne državi, ali ličnom islim da sada trenutno nije sposobna, jer se bavim svojim unutrašnjim socijalnim pitanjima svog klira. Nema ona vremena za nešto više dok joj «»sistem» za stvaranje normalne egzistencije njenog klira i onih koji zavise od njga uzima najviše vremena. Država bi to morala da zna i stvori neke finansijske uslove da bi pastirstvo dalo svoj ogroman uticaj u nacionalnom preporoćaju.
Dakle, zašto bi mi stajali na putu Zapadnoj civilazicija kada smo na moralnom stupnju, i crkvenošću (rečeno statistički) , na daleko nižem stupnju. Čega oni imaju da se boje, kada ćemo zbog srpskog egoizma i fizički da nestanemo. Naša porodica je uništena. A ona je osnov za pravilno shvatanje Crkve i države, i građenje ovozemanjske budućnosti..
Što se tiče Rusije ona jeste za njih problem. Njeno brzo vraćanje bogatim pravoslavnim korenima, što stvara opasnost za otpadničku filosofiu života koju Novi svetski poredak nudi. Naravno, tu je i rusko oružije koje sve više postaje «pravoslavno». «Imperijsko». E to neodgovara zamišljenom «novom svetskom poretku». Rusija čak napadno forsira Pavoslavlje u sve državne institucije, i daje Crkvi ogromnu ulogu. Neavno je prvi Vicepremijer izjavio da je budućnost Rusije samo u obnovljenom moralu svih kategorija, koji jedino može da se dobije u Crkvi. A on je još i jedan od kandidata za budućeg presednika. Rusija je tvrd orah za sve idejne vratolomine smo dok se drži njenog Pravoslavlja i blagočestivog života.
Pozdrav
oLjubo

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *