NASLOVNA » Društvo, TRAGOVI U VREMENU » Novak Đoković zamenio krst za ametist?

Novak Đoković zamenio krst za ametist?

Novak Đoković poslednjih nedelja oko vrata više ne nosi hilandarski drveni krst. Sada je njegova amajlija kamen ametist.

7920354458048e254a3e2543911941_v4_bigOni koji veruju u kristaloterapiju i feng šui, ametist smatraju kamenom koji dovodi telo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje.

Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem, ali sigurno nije najpoznatiji kamen koji predstavlja prosperitet.

U mentalnom i spiritualnom polju, ametist se, tvrde oni koji veruju u snagu kristala, ponaša kao univerzalni kamen koji pojačava spiritualnost, intuiciju i moći predviđanja svih vrsta. To čini tako što jača povezanost zemaljske ravni i drugih svetova. Ametist se smatra i dobrim kamenom za meditaciju i lucidno sanjanje, a otvara sposobnosti čoveka za telepatiju, povratak u prošle živote i komunikaciju s anđelima.

Emocionalno, ametist se koristi u slučaju velikih gubitaka i duševne patnje zahvaljujući blago sedativnoj energiji koja podstiče mir i zadovoljstvo. Čini čoveka fleksibilnim, sigurnim i s obe noge na zemlji.

U drevnoj medicini, korišten je za sprečavanje odavanja porocima, protiv opijenosti i kompulsivnih ponašanja svih vrsta.

Zašto ga Novak nosi, niko ne zna.

On je početkom godine ispričao za „Novosti“ da oko vrata nosi krstiće koje sam kupuje.

„Uzmem ih sam, s vremena na vreme, kada osetim i procenim da je trenutak da, možda, promenim krstić. Pet godina sam nosio krst sa Hilandara. Posetio sam Svetu Goru 2009. godine i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim. Iskoristiću priliku kada budem imao nekoliko slobodnih dana da ponovo odem“, rekao je slavni teniser.

 

Izvor: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=10&dd=17&nav_id=1188782

Save

Save

2 komentar(a)

  1. Ne mogu ga osuđivati, jer i ja stalno padam. Samo mogu da se molim Bogu i za njega i za mene grešnog.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *