NIČEG VELIKOG NE BIVA BEZ ŽRTVE

 

NIČEG VELIKOG NE BIVA BEZ ŽRTVE
 

 
O UNIŠTAVANJU NARODA
 
Posle tolikih godina demagogije i laži, oni (novi gospodari Rusije) su rešili da se obračunaju sa narodom jednim udarcem. Od starih otimaju i poslednje. S početka Gajdar je oteo štednju, spustivši cene, a zatim je usledila velika obmana Čubajsa sa obećanjem dve „Volge“ za vaučer. Penzije su postale nešto niže od potrebnog minimuma za život, a evo sada invalidi i siromašni starci (od kojih mnogi prebiraju po đubrištima) lišavaju se i poslednjih povlastica koje su im bile zagarantovane za života. Niko za ovu pljačku nije odgovoran, a ni za nove zločine niko neće odgovarati. Najporažavajuće je pri ovome, što naši rukovodioci svi odreda predstavljaju sebe kao verujuće. Pa, šta sve ovo znači ?
 
A. Vasiljčikova, G. Krasnodar
 
Odgovor: Ovo znači – borbu sa siromašnim putem uništavanja siromašnih. U vreme dubokog neznaboštva u nekim zemljama bio je običaj: da se starci i svi koji ne donose korist društvu, bacaju sa visokih stena ili ubijaju na bilo koji drugi način. Sada se žitelji tih zemalja sa užasom i stidom sećaju zverstava svojih predaka. U vreme „kolektivizacije“ vlasti su „svrsishodno“ uništavali seljaštvo, da bi gradili „novu socijalističku državu“. A sada im je nužno da dobiju milione nezaštićenih i upropašćenih ljudi da bi mogli graditi „banditski kapitalizam“. Kao i nekada, tako i sada oni deluju logikom ljudoždera: da tavoreći „ruski duh“ više ne miriše.
A ako se pogleda dublje, njima je u stvari, potrebno da stvore sukobe među generacijama. Staro pokoljenje, čak iako ono nije znalo za Boga i nije odbacivalo savest i stid, umoriti, a novo razvratiti. I tada će „gospodari“ Rusije (i sveta) obresti beskrajnu slobodu delovanja. No, najporažavajuće je to što oni sebe ne nazivaju ateistima, kako su pošteno nazivali sebe prethodni upravitelji. Ne, ovi, sudeći po njihovim postupcima, satanisti nazivaju sebe hrišćanima. Neće li u ovome biti antihristova suština?!

Jedan komentar

  1. Branko Milošević

    Kakav nesuvisli odgovor. Zbog jezuitskog duha u visokim slojevima društva i crkvenim velikodostojnicima Poslat je ovaj sveti čovek. Toliku mržnju koju pokazuju komunisti, zapadni liberalisti i ekumenisti i toliki sklad u mišljenju zapanjuje i osvešćuje.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *