NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Knjige i izabrani članci » NIČEG VELIKOG NE BIVA BEZ ŽRTVE

NIČEG VELIKOG NE BIVA BEZ ŽRTVE

 

NIČEG VELIKOG NE BIVA BEZ ŽRTVE
 

 
O DISKREDITACIJI RUSKE ISTORIJE
 
Sada se na TV i svakodnevno prikazuju emisije „iz života ruskih careva“. Čime to objasniti? Možda, oni pripremaju narod za krunisanje nekog od sadašnjih političara?
V. N. Pjatnoj, G. Moskva
 
Odgovor:
 
U toku je kampanja za diskreditaciju ruske istorije, razume se i ruskih careva. Čitave serije posvećene su tobože intimnom životu dinastije Romanovih. U Careva usta stavljaju se vulgarni tekstovi. Još su podlije tzv. „dokumentarne“ serije iz ruske istorije, otvoreno klevetničke, gde se lažljivo podmeću kadrovi (neznano iz kojih kinohronika) naizmenično sa kadrovima iz „umetničkih filmova“, upravljenih na sramoćenje čitave ruske državnosti, a naročito na poslednjeg Sv. mučenika Cara, koga predstavljaju „slabim, glupim itd“. Pri tome tvrde da „Rusija treba da prestane da pretenduje na ulogu imperije i postane običnom skromnom državom“, tj. ono što su želeli boljševici, cionisti i „internacionalci“.
U emisiji „Ona vremena“ – govorilo se o izložbi u Petrovgradu, posvećenoj Raspućinu. Emisija stremi samo jednom cilju: da se u krupnom planu Car i Carica pokažu kao karikature. Mi znamo kako su u predrevolucionarne godine boljševici širili prljave klevete o Carskoj kući, koristeći se figurom Raspućina kao glavnim štivom
Još dalje idu beskonačni serijali tipa „Careva ljubav“, „Bedna Nastja“, gde se može pomisliti da se radnja događa – ne na carskom dvoru, već u javnoj kući. Nešto krajnje uvredljivo za spomen o ruskim carevima, nezaštićenih nekažnjivom klevetom.
Pričali su mi o scenariju, prikazanom na NTV ove godine, posvećenom herojskoj pogibiji „Varjaga“. Neki „istoričar“ je izjavio da tu nikakvoga podviga nije bilo, već se radi o gluposti ruskih mornara koji su stupili u neravnopravan boj sa japanskom eskadrilom i bili pobeđeni. A osnova za tvrđenje o podvigu, tobože poslužila je samo pesma o „Varjagu“. On je izrazio sažaljenje da je ova informacija prodrla čak i u školske udžbenike i da je vreme da se to ispravi i ponovo napišu udžbenici.
Štampa takođe ne zaostaje za televizijom u ispunjavanju rusofobskih narudžbi. U novinama „Kultura“ neki Krilov je, pod vidom istoričara, oklevetao Fjodora Romanova kao tobože poljskog agenta i pomoćnika Dimitriju lažnom da prodre u Rusiju. To znači, ako je početkom XVII veka takav besprincipijalan nitkov položio temelje trovekovne dinastije i uspešnog carevanja, to će i sadašnji vladalac biti opravdan za bilo koji zločin, samo da na kraju bude pobednikom.
Lažima nema kraja. Kome je još nepoznato da je veza sa istorijom – životno važna stvar?! Znamo kako istorija može biti oruđem laži na nivou državne politike ili kako se izrazio jedan od savremenih ideologa: „Važno je da mi pišemo istoriju, jer ko piše istoriju taj kontroliše sadašnjost“. Dakle, vlast nad masovnom svešću oni zasnivaju na rušenju istorijskog sećanja naroda.
Kome je nepoznato da je diskreditacija Sv. Cara mučenika, pokušaj da se diskredituje Crkva koja ga je proslavila. Ne prekida se dobro organizovani rat koji je upravljen na uništenje našeg naroda, po rečima Svjatjejšeg Patrijarha. A za nas treba da bude očiglednim da zaštita Otačastva ne može biti odvojena od brige o ličnom spasenju.

Jedan komentar

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *