Neutvrđenost u Vjeri i sv. Tajna Krštenja

Pitanje:
Pomaže Bog! Svima jedan velik pozdrav. Da pređem na bistvo. Pored mene (Uroša) je jedna devojka koja je došla iz Bečeja i studira na mom fakultetu. Malo smo pričali o tome da li će se krstiti ili ne, našto sam ju ja nagovorio da se krsti i da primi blagodat koja se dobija samo od Boga-Hrista. No kod nje se u velikoj meri non-stop javljaju pitanja koja ju begaju, ona sama kaže da traži istinu i nije sigurna de je Hristos Bog istiniti tako, da vas molim Oče ako joj možete vi nekako pomoći da joj objasnite, a na njoj samoj je da odluči. Molim vas da mi odpišete čim brže, možete direktno, da se obraćate njoj – Tanja Djurašević ali da odpišete na moj e-mail, sa kojem vam i pišem. Zbogom i hvala Oče! Spas svima nikom propast!
Uroš


Odgovor:
Brate Uroše, pomaže Bog! Najbolje bi bilo da se sestra Tanja javi nekom od sveštenika, te da pohađa pri nekom hramu veronauku. Da se krsti, a da pri tome ne veruje, odnosno ne zna u šta veruje nije dobro po nju. Dopisivanje u ovom trenutku preko mejla ne bi joj mnogo pomoglo jer će se njoj stalno javljati neke ne doumice, te je korisnije kada s nekim popriča i rasčisti s tim.
U kome se gradu nalazite, studirate, možda bi mogao nekog od sveštenika da Vam preporučim koji bi joj bio od duhovne koristi? Mir ti i blagoslov od Gospoda.
jeromonah Evtimije

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.