Недоумица око ступања у везу

Питање:
Помаже Бог! Оче имам једну недоумицу.
Седела сам једног поподнева са сестром и зетом у кафићу, када је дошао зетов пријатељ, кога сам тад први пут видела. Он има 30 година.Осећала сам неку пријатност у његовом друштву, и неку топлину, нешто тако до сада нисам осећала. Мислим да ми се он свиђа не тако физички (што ми није уопште најбитније) него психички. И када сам чула да је побожан, да одлази у Цркву, на Литургије и да се труди да живи хришћански и то ми се допало, пошто искерно желим да имам такву сродну душу поред себе и ја се трудим да тако живим.Виђали смо се још пар пута сви заједно, спонтано. Када ме је зет непосредно споменуо када су били сами он се насмејао и поцрвенео. Када га је зет питао кроз шалу када ће се женити, он је рекао: “За ког да се женим, видиш да је данашњим девојкама битно само материјално”. Доста је управу, али ја нисам таква. Када се видимо одаје ми утисак да није равнодушан према мени, а са друге стране он то ничим конкретним не показује. Али сваки пут када се видимо (на утакмицама мог малог сестрића) ја осетим неко узбуђење (срце ми заигра) .
Опростите ми оче, што сам била опширна, само сам хтела што јасније да вам предочим недоумицу.Желела бих да чујем Ваше мишљење? Хвала вам унапред, јер сам сигурна да ћете ми помоћи. Свако добро од Бога вам желим!
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого сестро, “Деликатну” ситуацију у којој се налазиш знај да можеш само ти да решиш. Нема овде много мудрости, јер ако ти тај човек одговара по свим овим врлинама које си навела, а наравно и ти живиш тако, на теби остаје да мало и ти покажеш интересовање за њега. Касније ће све доћи на своје. Узајамно показивање жеље да вас двоје будете заједно, уз вашу обострану искреност сигурна буди да ће Господ учинити да тако и остане. Нека ти Господ подари снаге, да и ти покажеш жељу, а срце ће онда урадити своје. о. Драган

Comments are closed.