НАСЛОВНА » Духовни живот, снови, борба са искушењима, ПИТАЊЕ ПАСТИРУ » Напади демона

Напади демона

Питање:
Помаже Бог, после дугог размишљања одлучила сам да вам напишем ово писмо уколико будем успјела рећи шта хоћу да кажем и да вас замолим за савјет. Ја не могу све испричати јер не би било краја мојој причи. Писала сам вам због искушења и напада, пошто сам дуго читала одговоре од светих отаца и схватила сам да гријешим и кад чак успијем да заспим вјерујем да и тад гријешим, имам неки осјећај чудан да сам ја највећи грешник од кад откад свијет постоји да није било већег грешника. Не би мислим толики напади били сваких појава у ликовима и у светим, гласови свашта, у јануару ми се десило по ноћи да сам устала и видјох наш српски црквени знак како на мене лети и улети у мене се претвори у сједне стране змија с друге нека аждаја, тако да сам ћутала да видим шта хоће у мени, рекла сам мој Спаситељ ће доћи судиће нам а ја се не бојим не страшим никога сем Бога. Пирила је дуго кроз моје уши тако да ми је досадила па сам рекла сад ћу се молити Богу и за тебе. Драги оци шта ја да радим да ме Господ услиши. Докторица за живце ми рекла да би дио од мојих живаца волела имати, јер сам ја посумњала да сам луда и не знам шта све нисам посумњала у себе, али је ово горка истина што ми се дешава.
Господ Бог нека је свама ако имате времена да ми одговорите и ово да избришете ја мислим да ово нетреба у јавност, још једном вам свако добро од Господа и хвала Збогом
Н.Н


Одговор:
Бог ти помогао сестро, То није ништа необично. Када неко жели да иде ка Богу, ђаво жели да га збуни, саплете и омете. Многи људи су имали таква и слична искушења. А и нама, свештеницима, многи причају о томе како им се дешавају сличне ствари. То је та духовна борба, о којој апостол Павле говори у посланици Ефесцима, 6. глава: 12. Јер не ратујемо против крви и тијела, него против поглаварства, и власти, и господара таме овога свијета, против духова злобе у поднебесју.
13. Зато узмите свеоружје Божије, да бисте се могли одупријети у зли дан, и одољевши свему, одржати се.
14. Стојте, дакле, опасавши бедра своја истином и обукавши се у оклоп правде, 15. И обувши ноге у приправност за Јеванђеље мира; 16. А изнад свега узмите штит вјере, о који ћете моћи погасити све огњене стријеле нечастивога; 17. И кацигу спасења узмите, и мач Духа, који је ријеч Божија. (Зач. 234) .
18. И сваком молитвом и прозбом молите се у Духу у свако доба, и уз то, бдите са сваком истрајношћу и мољењем за све свете…
23. Мир браћи и љубав са вјером од Бога Оца и Господа Исуса Христа! 24. Благодат са свима који постојано љубе Господа нашега Исуса Христа. Амин. Најпре, овакве нападе и разне трикове треба игнорисати. Не треба на њих обраћати пажњу. Треба стајати чврсто пред Богом. Баш онако, како си и сама рекла: „…ја се не бојим, не страшим, никога сем Бога! ” Треба се молити Богу и нашем анђелу чувару да отерају од нас овакве приказе. Осим тога, врло је важно водити рачуна о својој души. То се ради тако, што ћемо пазити о чему, шта и како размишљамо, какве мисли пуштамо да нам се мотају по глави, за каквим стварима жудимо, шта желимо од себе и од других људи, и тако даље. Треба на то припазити, а потом, треба постити постове и Богу се молити свакога дана. Треба ићи у цркву на молитву, исповедати се редовно и причешћивати. Јер, кад човек дуго времена запусти бригу о себи, онда се накупе свакакви проблеми. Зато, мало по мало, очисти своје мисли од свега ружног. Ослободи своје срце (осећања) од свега недостојног, и води бригу о чистоћи ума и срца, моли се Богу, анђелу чувару и светитељима, пости, исповедај и причешћуј се, читај Свето Писмо, побожне књиге и текстове, слушај сваки добар савет, негуј здрав разум и здраве односе са људима, и видећеш каква ће разлика бити у твоме животу.
Од Бога ти свако добро и помоћ жели, о. Срба

4 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *