Мржња у породици

Питање:
Помаже Бог оче, Од почетка своје везе са тадашњом девојком а сада женом имам велики проблем.Наиме, њени родитељи атеисти су јој од почетка бранили да буде у вези са мном јер су они “богати и угледни” а ја сам из радничке пордице и уз то верски фанатик.Слично је и сада у браку.Мржња никада није престала.Чак је довела до тога да ме жена већ два пута оставља на њихов наговор и да се поново враћа.Са мном већ више од 2.године немају никакав контакт, чак ни преко телефона.
То се све одражава на наш брачни живот.Брачне односе скоро и да немамо.Жена је запала у депресију јер сам ја тобоже тај који је закувао све проблеме а не њени “добри и паметни и успешни родитељи”.Она је у великој кризи.Нема вољу за рад, ни за шта.Као да још није раскрстила сама са собом да ли је њена породица њени мама и тата или ја и наш мали син.
У Цркву више и не иде.Сада ми се чине да је тек показала своје право лице јер док смо се забављали приказивала се као верујућа а сада уопште нема никакве заинтереосавности за цркву.
Не знам шта да радим.Борим се да ли да се разведемо као људи па нека иде код њених родитеља да живи са њима када већ не може без њих или да и даље наставим да живим у овом тзв.браку.
Молим вас помозите ми
Милан


Одговор:
Бог ти помого Милане, Брачна заједница је велика одговорност и оба супружника имају подједнак утицај да то буде добро и лоше. Твоја супруга треба да се одлучи да ли хоће да живи са тобом или не. Кажеш да те је два пута остављала и поново се враћала. Очигледно је да јој је стало до тебе али не може да се одрекне родитеља јер у животу се нијуе помучила него је неко други бринуо о њој.
Мој савет је да седнеше са њом и поричаш искрено да ли она жели да живи са тобом али без мешања родитеља. И они треба да схвате да њен живот не може да буде вечито у њиховој власти па према томе вас двоје требате увек да уз договор наравно уколико се волите, доносите одлуке битне за ваш брак. Не би било лоше да одете и до свог надлежног свештеника који вас познаје да попричате на ту тему, зато што је овако преко писма мало незгодно. Ево одговора на слична поитања која ће можда бити од користи
http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? did=16&qa=1346
http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? did=20&qa=383
У нади да ће Господ дати снаге да избегнете ове трзавице и сад пред предстојећи Велики пост успешно пребродите кризу у вашем браку свако добро вам желим
о. Драган

Comments are closed.